ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΑΥΤΑ ΤΑ 21 ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ

Ο Rohit Sharma διαβάζει ένα δίδαγμα από τον Δρόμο προς την Ευτυχία σε μαθητές σε μια τάξη στο Νέο Δελχί.

Πώς ο Rohit Sharma χρησιμοποιεί τα 21 διδάγματα σε κάθε δρόμο για να αποκαταστήσει την ηθικότητα ενός έθνους.

Ο Rohit Sharma ζει σε μια χώρα όπου τα περιστατικά βιασμού διπλασιάστηκαν από το 1990 έως το 2008 και οι φόνοι έχουν υπερ-τριπλασιαστεί κατά τα τελευταία 60 έτη.

Μεγαλωμένος στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί, θα σας πει το αυτονόητο: ο λαός του χάνει την ηθικότητά του. Οι γονείς πασχίζουν να καθοδηγήσουν τα παιδιά τους εν μέσω μιας ηθικά παρακμάζουσας κοινωνίας, αλλά δεν υπάρχει καμία απολύτως τεχνολογία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να το πετύχουν.

Το 2007, όμως, ο Sharma βρήκε τον Δρόμο προς την Ευτυχία (TWTH), που είχε μια βαθιά επίδραση πάνω του. Όταν δοκίμασε τι θα μπορούσε να κάνει αυτό το βιβλίο για τους άλλους, παρέδωσε το πρώτο του σεμινάριο σε 100 σπουδαστές της σχολής Vinay Nagar στη Βεγγάλη.

Οι μαθητές, προς μεγάλη έκπληξη και αγαλλίαση των δασκάλων τους, άκουγαν συνεπαρμένοι. Στο τέλος, πολλοί ορκίστηκαν να μην παραβιάσουν ποτέ ξανά τα διδάγματα.

Εν ριπή οφθαλμού, ο Sharma είχε εκπαιδεύσει πάνω από 2.400 δασκάλους. Αυτοί, με τη σειρά τους, έφεραν τον Δρόμο προς την Ευτυχία σε περισσότερους από 110.000 μαθητές σε 900 σχολεία.

Στη συνέχεια, ο Sharma στράφηκε στην αστυνομία. Αφού του έγινε η παρουσίαση του προγράμματος, ο Αναπληρωτής Επίτροπος του Νέου Δελχί παράγγειλε 10.000 αντίτυπα του Δρόμου προς την Ευτυχία κατά παραγγελία για την αστυνομία, τα οποία έφεραν με περηφάνια το λογότυπο της αστυνομίας κάτω από τον τίτλο τους. Ο Sharma έλαβε οδηγίες να γίνει η παρουσίαση στην αστυνομία σε κάθε περιοχή της πόλης. Μία μονάδα –η Τροχαία του Νέου Δελχί– αποφάσισε να κάνει τον Δρόμο προς την Ευτυχία πυρήνα του αστικού προγράμματός της για την αναμόρφωση των παραβατών της οδικής κυκλοφορίας στην πόλη τους. Πολλοί από τους 55.000 παραβάτες ευχαριστήθηκαν τόσο πολύ με αυτά που έμαθαν, ώστε ευχαρίστησαν την αστυνομία για την «ποινή» που τους επέβαλε.

Στη συνέχεια, προς τιμήν της Ημέρας Ευτυχίας των Ηνωμένων Εθνών, ο Sharma και η αστυνομία συνεργάστηκαν για να διοργανώσουν μια τεράστια παρέλαση την οποία παρακολούθησαν περίπου 2.500 άτομα. Η παρέλαση, την οποία ξεκίνησε ένα μέλος του Ινδικού Κοινοβουλίου, μεταδόθηκε σε 60 εκατομμύρια τηλεθεατές στο κορυφαίο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

Συνολικά, ο Sharma έχει εκπαιδεύσει πάνω από 3.000 αστυνομικούς και διένειμε πάνω από 37.500 βιβλιαράκια σε 16 πολιτείες της Ινδίας. Με τη βοήθεια των εθνικών ΜΜΕ, έχει προσεγγίσει πάνω από 70 εκατομμύρια ανθρώπους με τα 21 διδάγματα.

«Είχα 100% επιτυχία όπου κι αν πήγα με τον Δρόμο προς την Ευτυχία» λέει. Σκοπεύει να ταξιδέψει σε κάθε μία από τις 29 πολιτείες της Ινδίας, παρουσιάζοντας την καμπάνια σε όλα τα σχολεία και τα αστυνομικά τμήματα στην προσπάθειά του για μια καλύτερη Ινδία, κάτι το οποίο ο Sharma βλέπει να πλησιάζει με κάθε βιβλιαράκι.

Ακριβώς όπως ήταν η αρχική πρόθεση αυτού του οδηγού κοινής λογικής για καλύτερη ζωή, έχει αρχίσει να εξαπλώνεται η ηρεμία σε όλη τη χώρα.



ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ
Καθώς η Ομάδα του Δρόμου προς
την Ευτυχία Δουλεύει, το Έγκλημα Μειώνεται στην Ουγγαρία

Τα μέλη της ομάδας του Δρόμου προς την Ευτυχία της Ουγγαρίας βρίσκονται σε μια αποστολή που θα αλλάξει τη χώρα τους. Συγκεκριμένα, στοχεύουν στην αποκατάσταση αποτυχημένων γάμων προωθώντας το Δίδαγμα 3: «Μην Είσαι Ελευθέριος». Επίσης, επιδιώκουν να απομακρύνουν τα παιδιά από τους δρόμους και να τα επαναφέρουν στο σχολείο χρησιμοποιώντας το Δίδαγμα 16: «Να είσαι Εργατικός». Τέλος, θέλουν να ρίξουν τα ποσοστά εγκληματικότητας υπενθυμίζοντας στους ανθρώπους το Δίδαγμα 9: «Μην Κάνεις Τίποτα Παράνομο».

Διανέμοντας το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία, με κοινωνικές καμπάνιες στα ΜΜΕ, με συμβούλευση στο διαδίκτυο και παράδοση υπηρεσιών, αυτή η ομάδα αρχίζει να αλλάζει τα πράγματα. Με την έναρξη αυτής της πρωτοβουλίας τους, ο αριθμός των επίσημα καταχωρισμένων εγκλημάτων ετησίως, άρχισε να πέφτει κατά χιλιάδες και συνέχισε να πέφτει για τρία χρόνια στη σειρά.



ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Το Ίδρυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία Διεθνώς εργάζεται για να αντιστρέψει την ηθική παρακμή στην κοινωνία, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη και την τιμιότητα μέσα από την ευρεία διανομή των 21 διδαγμάτων του. Η παραγωγή και η διανομή για το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία και για τα υλικά του προγράμματος διδασκαλίας στηρίζεται σε δωρεές.