ΝΕΑΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ

ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΟ LA VILLE LUMIÈRE – ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Η ομάδα του Δρόμου προς την Ευτυχία στο Παρίσι επιδεικνύει με περηφάνια τα αποτελέσματα μετά τον καθαρισμό στο Παρίσι, έχοντας βάλει σε εφαρμογή το δίδαγμα 12 του Δρόμου προς την Ευτυχία: «Προφύλαγε και Βελτίωνε το Περιβάλλον σου».
Όταν η τρομοκρατία απείλησε την πόλη τους και την ασφάλεια των πολιτών, η ομάδα του Δρόμου προς την Ευτυχία στο Παρίσι επέκτεινε την παράδοσή τους για να φέρουν ειρήνη και ανοχή.

Το Παρίσι –η Πόλη του Φωτός– είναι διάσημο για πολλούς λόγους, ανάμεσά τους είναι ο εμβληματικός Πύργος του Άιφελ, το Μουσείο του Λούβρου και η Παναγία των Παρισίων, για να αναφέρουμε μερικούς. Παρ’ όλα αυτά, το 2015, το Παρίσι μπήκε στα διεθνή πρωτοσέλιδα για έναν άλλο, πλήρως ανησυχητικό λόγο. Τον Ιανουάριο, ένοπλοι επιτέθηκαν στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι, αφήνοντας πίσω 12 νεκρούς. Τον Νοέμβριο, μια τρομοκρατική επίθεση σκότωσε περίπου 130 ανθρώπους και τραυμάτισε εκατοντάδες ακόμη.

Μέχρι το 2015, το παράρτημα του Δρόμου προς την Ευτυχία στο Παρίσι είχε μοιράσει 175.000 αντίτυπα από το βιβλιαράκι και είχε προσεγγίσει και τα 831 καταστήματα της κοινότητας Σαιν‑Ντενί –της πιο φτωχής περιοχής της πόλης– με βιβλιαράκια για τους πελάτες τους. Ωστόσο, οι επιθέσεις ήταν ένα κάλεσμα αφύπνισης. Η ομάδα επέκτεινε την εμβέλειά της στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, τη μεγαλύτερη αστική περιοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ξεκίνησαν την καμπάνια «Ειρήνη και Ανοχή» και βγήκαν στους δρόμους με τον Δρόμο προς την Ευτυχία με ειδικό εξώφυλλο προς το Κλισί και το Σαιντ-Ουέν στο βόρειο Παρίσι. Ταξίδεψαν βορειοδυτικά στο Μπομπιγκνί, τοποθετώντας τον Δρόμο προς την Ευτυχία σε γραμματοκιβώτια, και στη δυτική περιοχή Μπελβίλ που είναι γνωστή για τη θορυβώδη νυχτερινή ζωή. Βιβλιαράκια τοποθετήθηκαν στα χέρια των πολιτών και δόθηκαν σε διευθυντές καταστημάτων για τους πελάτες τους. Για να βοηθήσουν στην προσπάθεια, 170 ταξί πήραν πολλά βιβλιαράκια για να τα μοιράσουν στους επιβάτες τους.

Κοντά στο τέλος του 2017, ο διοικητής της αστυνομίας στο Παρίσι ζήτησε από την ομάδα του Δρόμου προς την Ευτυχία να επικεντρωθεί στη βόρεια περιοχή όπου η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα ανησυχητική λόγω της διακίνησης ναρκωτικών και της επακόλουθης εγκληματικότητας. Έχουν επεκτείνει το εύρος της καμπάνιας τους περαιτέρω, διανέμοντας βιβλιαράκια στον σιδηροδρομικό σταθμό Épinay-Villetaneuse στο βόρειο Σαιν-Ντενί, στην Πλατεία Στάλινγκραντ στο βορειοανατολικό Παρίσι και το Place de l’Opéra στο βορειοκεντρικό Παρίσι. Η ομάδα είδε τη δύναμη του Δρόμου προς την Ευτυχία να αλλάζει ζωές. Ένας νεαρός άντρας που του είχε δοθεί το βιβλιαράκι έναν μήνα πριν στον σταθμό Porte de Paris έψαχνε τους εθελοντές για να μοιραστεί μαζί τους το γεγονός ότι είχε πάρει στα σοβαρά το δίδαγμα 13 «Μην Κλέβεις» και το 16 «Να είσαι Εργατικός», και τώρα είχε δουλειά και είχε σταματήσει να κλέβει. Για να επιδείξουν το δίδαγμα 12 «Προφύλαγε και Βελτίωνε το Περιβάλλον σου», η ομάδα πήρε φτυάρια, γάντια και σακούλες σκουπιδιών και άρχισε να καθαρίζει τα άσχημα σημεία γύρω από την πόλη. Στο Porte de la Chapelle, όπου οι μετανάστες ζουν σε πρόχειρα καταλύματα, η ομάδα σύντομα συνοδεύτηκε από μετανάστες που φόρεσαν γάντια, εξοπλίστηκαν με σακούλες σκουπιδιών και δραστηριοποιήθηκαν για να καθαρίσουν τον χώρο τους με υπερηφάνεια στα πρόσωπά τους.

Πράγματι, Ο Δρόμος προς την Ευτυχία ζωντανεύει την Πόλη του Φωτός με μια ηθική αναγέννηση.ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Οποιοσδήποτε, οποιουδήποτε μεγέθους, μπορεί να συμμετάσχει για να προστατέψει και να βελτιώσει το περιβάλλον.

Κάθε χρόνο τον Ιούνιο, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Το δίδαγμα 12 του Δρόμου προς την Ευτυχία «Προφύλαγε και Βελτίωνε το Περιβάλλον σου» δηλώνει: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος για να βοηθήσει στη φροντίδα του πλανήτη. Ξεκινούν με την ιδέα πως πρέπει να το κάνεις αυτό. Προχωρούν με την υπόδειξη στους άλλους ότι πρέπει να το κάνουν κι αυτοί. Ο άνθρωπος έχει φτάσει στο σημείο που μπορεί να καταστρέψει τον πλανήτη. Πρέπει να ανέλθει ακόμη πιο ψηλά, στο σημείο να είναι ικανός να πράττει τις απαραίτητες ενέργειες για να τον σώσει. Στο κάτω κάτω, πάνω σ’ αυτόν στεκόμαστε».

Σας προσκαλούμε να φορέσετε το μπλουζάκι του Δρόμου προς την Ευτυχία και να δημιουργήστε τη δική σας εκδήλωση ή να γίνετε μέλος σε ένα από τα παραρτήματά μας αυτόν τον μήνα. Μετά να αναλάβετε δράση για να προστατεύσετε και να βελτιώσετε το περιβάλλον μας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιδείξετε το δίδαγμα 12· από το να είστε επικεφαλής σε καθαρισμούς σε κοινόχρηστους χώρους, να κάνετε δενδροφύτευση, ή να διοργανώσετε μια προβολή από το βιβλίο σε φιλμ του Δρόμου προς την Ευτυχία ή να διεξάγετε ένα συνέδριο με περιβαλλοντολόγους.

Γράψτε μας και ενημερώστε μας για τα σχέδιά σας!ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Το Ίδρυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία Διεθνώς εργάζεται για να αντιστρέψει την ηθική παρακμή στην κοινωνία, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη και την τιμιότητα μέσα από την ευρεία διανομή των 21 διδαγμάτων του. Η παραγωγή και η διανομή από το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία και από τα υλικά του προγράμματος διδασκαλίας στηρίζεται σε δωρεές.