ΝΕΑΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΡΙΝΟ ΤΡΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 21 ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ

Ο 4ος ετήσιος Ημιμαραθώνιος του Δρόμου προς την Ευτυχία στο Τορίνο στην αφετηρία, με 500 αθλητές που τρέχουν στο πνεύμα των 21 διδαγμάτων του Δρόμου προς την Ευτυχία.
Στο Τορίνο, το παράρτημα του Δρόμου προς την Ευτυχία της Ιταλίας θεσπίζει έναν ετήσιο Ημιμαραθώνιο για να ενώσει τους ανθρώπους και να βελτιώσει τις συνθήκες στην πόλη μέσα από την κοινή αγάπη για τον αθλητισμό.

«Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στο Τορίνο είναι η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, τόσο από υλική άποψη όσο και από μια κοινωνική προοπτική» λέει ο Giuseppe Cicogna. «Έχουμε εγκληματικότητα και ένα αίσθημα απελπισίας από ορισμένες κοινωνικές τάξεις». Η απόφασή του να αντιστρέψει αυτή την ηθική παρακμή οδήγησε τον Giuseppe στο να ηγηθεί ενός Ημιμαραθώνιου του Δρόμου προς την Ευτυχία στο Τορίνο.

Το 2014, ο Simone Leo, ένας διάσημος Ιταλός υπερμαραθωνοδρόμος και υποστηρικτής του Δρόμου προς την Ευτυχία, κανόνισε για τον Giuseppe να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Αθλητισμού. Η συνάντηση ενέπνευσε την ιδέα για τον Ημιμαραθώνιο του Δρόμου προς την Ευτυχία στο Τορίνο. Η ημερομηνία κανονίστηκε για τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, με τη διαφήμιση για το γεγονός να ξεκινάει από ένα περίπτερο του Δρόμου προς την Ευτυχία σε έναν άλλο μαραθώνιο.

Ο πρώτος Ημιμαραθώνιος του Δρόμου προς την Ευτυχία το 2014 διέθετε το σύνθημα: «21 χιλιόμετρα για 21 μηνύματα κοινής λογικής». Κάθε χιλιόμετρο στον αγώνα σηματοδοτούνταν από ένα πανό με ύψος δύο μέτρων που παρουσίαζε ένα δίδαγμα του Δρόμου προς την Ευτυχία. Ο αγώνας είναι μη ανταγωνιστικός, χωρίς κατατάξεις, χρονομέτρηση, ή βραβεία για θέσεις, και φέρνει τους δρομείς κάθε δυνατότητας και εμπειρίας μαζί.

«Ο αγώνας είναι μη ανταγωνιστικός… και φέρνει τους δρομείς κάθε δυνατότητας και εμπειρίας μαζί».

Η πετυχημένη εκδήλωση κέρδισε τη χορηγία της πόλης του Τορίνο και της κυβέρνησης της Περιφέρειας 7 του Τορίνο. Στον πρώτο αγώνα συμμετείχαν 260 δρομείς και το επόμενο έτος 300 δρομείς. Περισσότεροι χορηγοί συμμετείχαν το 2016, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του Πεδεμόντιο όπου το Τορίνο είναι η πρωτεύουσα· και το ίδιο έκανε και η κυβέρνηση της Περιφέρειας 5 του Τορίνο, και 465 δρομείς συμμετείχαν.

Το 2017, τα νέα είχαν διαδοθεί, και η Περιφέρεια 6 του Τορίνο ήθελε να συμμετέχει επίσης. Αναγνωρίζοντας ότι η διαδρομή του μαραθωνίου διέσχιζε φυσικά την περιφέρειά τους, επέμεναν επίσης να περιληφθούν ως χορηγοί για τον αγώνα δρόμου, πράγμα που προσέλκυσε 500 δρομείς.

Το μήνυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία τώρα προσεγγίζει αθλητές και συμμετέχοντες χρόνο με τον χρόνο, και χιλιάδες ακόμη μέσω της τηλεόρασης, του Τύπου και των διαδικτυακών μέσων μαζικής ενημέρωσης που έκαναν ρεπορτάζ για τον αγώνα δρόμου· όλα συμβάλλοντας στην ανύψωση του Τορίνο και της περιοχής.ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ
Τα ακόλουθα γεγονότα είναι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να φροντίσουμε το περιβάλλον μας.

ΤΟ 27%

ΤΩΝ ΚΟΡΑΛΛΙΟΓΕΝΩΝ ΥΦΑΛΩΝ

σε όλο τον πλανήτη έχουν καταστραφεί

ΤΟ 80%

ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ

Έχουν ήδη χαθεί, με 375 τετραγωνικά χιλιόμετρα να καταστρέφονται κάθε μέρα

6.847

ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ

καλλιεργήσιμης γης γίνονται έρημος κάθε ώρα

1,8

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΑΝΑΤΟΙ

προκαλούνται κάθε χρόνο από νερό που δεν είναι ασφαλές και αρρώστιες που σχετίζονται με το νερό

55

ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΝΟΙ

από ορυκτά καύσιμα, μεταλλικά στοιχεία, μέταλλα και βιομάζα εξάγονται κάθε χρόνο από τη γηΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Το Ίδρυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία Διεθνώς εργάζεται για να αντιστρέψει την ηθική παρακμή στην κοινωνία, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη και την τιμιότητα μέσα από την ευρεία διανομή των 21 διδαγμάτων του. Η παραγωγή και η διανομή από το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία και από τα υλικά του προγράμματος διδασκαλίας στηρίζεται σε δωρεές.