ΝΕΑΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ

Ο ΔΡOΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧIΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΜΑΟΥΛΙΠΑΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

Στο Μεξικό, το παράρτημα του Δρόμου προς την Ευτυχία της Ταμαουλίπας ταξιδεύει σε όλη την πολιτεία κάνοντας επισκέψεις σε σχολεία και κοινότητες με το όχημά τους, κάνοντας αναπαραγωγή από το βιβλίο σε φιλμ.
Όταν οι πόλεμοι των καρτέλ ναρκωτικών διέλυσαν τη γαλήνη στην Πολιτεία Ταμαουλίπας στο Μεξικό, το παράρτημα του Δρόμου προς την Ευτυχία προχώρησε σε δημιουργικές ιδέες για να καταστείλει τη βία και να επαναφέρει ένα αίσθημα ασφάλειας.

Πώς προσεγγίζεις εύκολα τη νεολαία σε μια ολόκληρη πολιτεία του Μεξικού; Το ερώτημα απαντήθηκε όταν το παράρτημα του Δρόμου προς την Ευτυχία (TWTH) της βορειοανατολικής πολιτείας Ταμαουλίπας τοποθέτησε μια μεγάλη οθόνη τηλεόρασης και ηχεία σε ένα όχημα με σύμβολο του Δρόμου προς την Ευτυχία και πήγε από σχολείο σε σχολείο και από κοινότητα σε κοινότητα με τα 21 διδάγματα κυριολεκτικά να το ακολουθούν.

Όταν η ειρήνη στην Ταμαουλίπας κλονίστηκε αφότου οι ένοπλες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών Zetas και Gulf το 2010, μερικές πόλεις που συνορεύουν με το Τέξας έγιναν «πόλεις φαντάσματα» καθώς οι κάτοικοι τρέπονταν σε φυγή από τη βία. Η σύγκρουση περιλάμβανε τη σφαγή των 72 μεταναστών το 2010 που υπάρχει η θεωρία ότι συνδέεται με τους Zetas. Η Σιουδάδ Μάντε, η πόλη της Ταμαουλίπας όπου έχει τη βάση του το παράρτημα, χειροτέρεψε από ήρεμη και γαλήνια σε χάος και τρόμο. Η πόλη τελικά έγινε γνωστή ως η τοποθεσία των μυστικών νεκροταφείων για τα θύματα των καρτέλ.

Το παράρτημα του Δρόμου προς την Ευτυχία, επομένως, μπήκε σε δράση με τα ενημερωτικά δελτία Καλά Νέα για να αντιμετωπίσει τους ανησυχητικούς τίτλους στις εφημερίδες της Ταμαουλίπας. Τα ενημερωτικά δελτία περιλάμβαναν ένα τμήμα του Δρόμου προς την Ευτυχία, το οποίο στη συνέχεια διένειμαν από σπίτι σε σπίτι στη Σιουδάδ Μάντε. Ωστόσο, όταν το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο στην περιοχή εμπόδισε κάποιους από το να λάβουν το μήνυμα από το ενημερωτικό δελτίο, είχαν τις ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας του Δρόμου προς την Ευτυχία να μεταδίδονται κάθε μέρα στον τοπικό σταθμό. Τέτοια μηνύματα όπως το Δίδαγμα 4 «Αγάπα και Βοήθα τα Παιδιά», το Δίδαγμα 8 «Μη Δολοφονήσεις», το Δίδαγμα 9 «Μην Κάνεις Τίποτα Παράνομο» και το Δίδαγμα 19 «Προσπάθησε να μην Κάνεις στους Άλλους ό,τι δε θα σου Άρεσε να σου Κάνουν Εκείνοι» αναπαράχθηκαν σε οθόνες τηλεόρασης.

Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό και γι’ αυτό το 2014 η οθόνη της τηλεόρασης βρέθηκε σε ένα όχημα που από τότε έχει περάσει τέσσερα χρόνια ταξιδεύοντας σε όλη την Ταμαουλίπας, ενημερώνοντας κατά μέσο όρο περισσότερα από 18.000 παιδιά τον χρόνο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα τηλεοπτικό κανάλι να προβάλει ένα τρίωρο πρόγραμμα σχετικά με τον Δρόμο προς την Ευτυχία, παρουσιάζοντας συνεντεύξεις με μαθητές που μοιράστηκαν το πώς ο Δρόμος προς την Ευτυχία άλλαξε τις ζωές τους προς το καλύτερο. Μετά τα σποτάκια του TWTH άρχισαν να προβάλλονται στο ραδιόφωνο Organización Radiofónica Tamaulipeca κάθε ώρα, προσεγγίζοντας πάνω από 300.000 άτομα σε όλη την πολιτεία. Χωρίς να παραμελούν τη γενέτειρά τους, πέντε ραδιοφωνικοί σταθμοί στη Σιουδάδ Μάντε άρχισαν επίσης να παίζουν τα σποτάκια, τα οποία προβλήθηκαν σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό στην πρωτεύουσα της πολιτείας, τη Σιουδάδ Βικτόρια, επίσης.

Η ομάδα του Δρόμου προς την Ευτυχία της Ταμαουλίπας συνεχίζει να αποκαθιστά την ηρεμία και την ασφάλεια στην αγαπημένη τους πολιτεία.ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ
Δημιουργήστε ένα Παράρτημα του Δρόμου προς την Ευτυχία

Ο Teddy Sichinga αλλάζει την ύπαιθρο της Ζάμπια με τον Δρόμο προς την Ευτυχία.

Ο Δρόμος προς την Ευτυχία είναι μια παγκόσμια δραστηριότητα του λαού, με πάνω από 110 εκατομμύρια βιβλιαράκια που τα διανέμουν άτομα σε 117 γλώσσες. Από τις Ηνωμένες Πολιτείες έως το Ηνωμένο Βασίλειο, και σε όλη τη Νότια Αφρική, τη Νότια Αμερική, την Αυστραλία, την Ταϊβάν και σχεδόν παντού στο μεταξύ, οι άνθρωποι διαδίδουν τον Δρόμο προς την Ευτυχία σε κάθε μεγάλη χώρα της Γης.

Βασιζόμαστε στους εθελοντές μας και τα παραρτήματά μας για να εκπληρώσουμε την αποστολή μας. Για να λάβετε μέρος σε ένα υπάρχον παράρτημα ή για να ξεκινήσετε μια ομάδα στην πόλη σας, επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφθείτε το thewaytohappiness.org και συμπληρώστε τη φόρμα.

Για να δείτε πώς το μήνυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία έχει απήχηση σε αγρότες και χωρικούς στη Ζάμπια, παρακολουθήστε scientology.tv. Ο Teddy, ένας ιερέας, παρουσίασε τον Δρόμο προς την Ευτυχία στον λαό μιας αφρικανικής χώρας που μαστίζεται από τη φτώχεια.ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Το Ίδρυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία Διεθνώς εργάζεται για να αντιστρέψει την ηθική παρακμή στην κοινωνία, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη και την τιμιότητα μέσα από την ευρεία διανομή των 21 διδαγμάτων του. Η παραγωγή και η διανομή από το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία και από τα υλικά του προγράμματος διδασκαλίας στηρίζεται σε δωρεές.