ΝΕΑΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ

ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΑΝ ΔΕΝ ΕΝΙΩΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΘΑΡΟ

Οι κάτοικοι του Δήμου Ινάντα κοντά στο Ντέρμπαν στην Επαρχία Κουαζούλου-Νατάλ ακολουθούν το δίδαγμα 12 του Δρόμου προς την Ευτυχία, Προφύλαγε και Βελτίωνε το Περιβάλλον Σου.
Η ομάδα του Δρόμου προς την Ευτυχία του Ντέρμπαν φέρνει στη ζωή το δίδαγμα 12 του Δρόμου προς την Ευτυχία.

Οι πολλές δραστηριότητες της Νότιας Αφρικής με τον Δρόμο προς την Ευτυχία (TWTH) περιλαμβάνουν την Καμπάνια «Φρόντιζε το Περιβάλλον» της παραθαλάσσιας πόλης του Ντέρμπαν, που βασίζεται στο δίδαγμα 12 του TWTH, Προφύλαγε και Βελτίωνε το Περιβάλλον Σου. Πέρα από τις όμορφες παραλίες υπάρχουν οι φτωχότερες γειτονιές, μερικές φορές κάτι παραπάνω από πόλεις με πρόχειρες καλύβες. Αρχικά, ο αρχηγός της ομάδας του Ντέρμπαν τούς επισκέφθηκε με το TWTH στο χέρι, μοίρασε τα βιβλιαράκια και παρέδωσε εκπαίδευση σχετικά με το δίδαγμα 12.

Εκείνοι που είχαν εκπαιδευτεί μπήκαν μετά σε δράση και έφεραν το δίδαγμα στη ζωή. Οι κάτοικοι της παραγκούπολης του Ουμλάζι ήταν τόσο περήφανοι που έκοψαν τους θάμνους τους και έχτισαν μια μικρή, πλέον αναγκαία γέφυρα, που πήραν την πρωτοβουλία να παρέχουν φωτογραφίες από το έργο τους. «Από τότε που έγινα μέλος του Δρόμου προς την Ευτυχία», έγραψε ένας κάτοικος, «βλέπω τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Τώρα ξέρω ποιος είμαι».

Με την επιτυχία αυτή, το TWTH Ντέρμπαν ακολούθησε το ίδιο μοτίβο όταν ξεκίνησαν το πρόγραμμα στο Μέιβιλ. Στη δεύτερη επίσκεψή τους, η ομάδα είδε ότι το κοινό όσων επιθυμούσαν να μάθουν τον Δρόμο προς την Ευτυχία είχε διπλασιαστεί. Στη συνέχεια παρέδωσαν στον Δήμο Ινάντα, 24 χλμ. προς την ενδοχώρα από το Ντέρμπαν. Μετά από μια σειρά διαλέξεων, οι κάτοικοι πήραν τα θέματα στα χέρια τους και, οπλισμένοι με σακούλες σκουπιδιών και εργαλεία καθαρισμού, βελτίωσαν το περιβάλλον τους.

Παρόμοια προγράμματα διεξάχθηκαν στην κοινότητα Σουιτγουότερς και τις γύρω περιοχές – όλα σχεδιασμένα για να ενδυναμώσουν τους κατοίκους να δημιουργήσουν ένα καλύτερο περιβάλλον.ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΑΣ

Εκπαιδευτικοί και σωφρονιστικοί ανώτεροι υπάλληλοι χρησιμοποιούν τον Δρόμο προς την Ευτυχία για να βοηθήσουν τροφίμους και ευάλωτες ομάδες νέων να ζήσουν πιο ηθικές, πιο ευτυχισμένες ζωές.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΝΙΓΗΡΙΑ

Μέσω της διανομής και της διδασκαλίας των 21 διδαγμάτων, είναι σε θέση να εφαρμόσουν αυτές τις αρχές στις καθημερινές τους σχέσεις. Τώρα δείχνουν σεβασμό και εκτίμηση ο ένας στον άλλο και διδάσκουν άλλους πώς να ανταποκρίνονται σε προβλήματα στη ζωή.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Αυτοί που κάνουν την εκπαίδευση μαθαίνουν και συνειδητοποιούν για πρώτη φορά το πραγματικό νόημα της ευτυχίας. Όπως έμαθα προσωπικά, κάθε φορά που δούλευα με τον Δρόμο προς την Ευτυχία, απέκτησα κάτι καινούριο. Τα υλικά αυτά επιφέρουν αλλαγή και κατανόηση.

ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ, ΟΡΕΓΚΟΝ, ΗΠΑ

Οι τρόφιμοι που κάνουν το πρόγραμμα τώρα ξέρουν ότι μπορούν να αλλάξουν την υπάρχουσα κατάστασή τους.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΟΥΙΣΚΟΝΣΙΝ, ΗΠΑ

Ο Δρόμος προς την Ευτυχία δημιουργεί μια αίσθηση σκοπού, δίνει σε κάποιον τα εργαλεία που χρειάζεται γι’ αυτό. Αυτό μας δίνει κάτι που είναι μη θρησκευτικό που κάνει πραγματικά τους τροφίμους να σκεφτούν για τη ζωή τους, το πώς αντιδρούν σε διάφορες καταστάσεις και το πώς μπορούν να το κάνουν καλύτερα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΠΑΛ

Έχει υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση σε αυτό το πρόγραμμα. Τους έχει δοθεί ο τρόπος να είναι ευτυχισμένοι, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορεί να λάβει κανείς σε αυτό το σύμπαν.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΤΕΞΑΣ, ΗΠΑ

Αυτή είναι μια ακτίνα λιακάδας για τους παραβάτες μου· τους δίνει ελπίδα σε ένα μέρος όπου η θετικότητα δεν είναι συνηθισμένη. Οι παραβάτες μου βλέπουν ότι υπάρχει κάτι παραπάνω από απλώς χειραγώγηση και ψευδο-ευτυχία. Έρχονται στην τάξη με μια καλύτερη συμπεριφορά και θέλουν να ξέρουν αν θα τελειώσουμε τη μέρα με αυτό, και, φυσικά, εγώ λέω ναι.ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Ο Δρόμος προς την Ευτυχία είναι ένα εργαλείο για τη μείωση του εγκλήματος. Αυτές οι στατιστικές δείχνουν την ανάγκη:

ΤΟ 40%

ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ

συμβαίνει στις ΗΠΑ· η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Αυστραλία καλύπτουν ένα ακόμη 26,33% του συνόλου των διαρρήξεων σε διεθνές επίπεδο

1,5

ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ

προβλέπεται να χαθούν μέσα από ηλεκτρονικό έγκλημα πριν το τέλος του 2018

10,4

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

τρόφιμοι μένουν έγκλειστοι σε σωφρονιστικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο

40

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

παιδιά δέχονται κακοποίηση κάθε χρόνο

262.147

ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΕΣ

υπολογίζεται ότι έχουν λάβει χώρα σε ένα χρόνο διεθνώςΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Το Ίδρυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία Διεθνώς εργάζεται για να αντιστρέψει την ηθική παρακμή στην κοινωνία, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη και την τιμιότητα μέσα από την ευρεία διανομή των 21 διδαγμάτων του. Η παραγωγή και η διανομή από το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία και από τα υλικά του προγράμματος διδασκαλίας στηρίζεται σε δωρεές.