ΝΕΑΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΙΑΣ

Πολυπολιτισμικοί παρευρισκόμενοι στο Γεύμα για την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας στην Εκκλησία της Scientology της Πασαντίνα στην Καλιφόρνια.
Ένας εορτασμός για την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας που διοργανώθηκε από το παράρτημα του Δρόμου προς την Ευτυχία της Πασαντίνα στην Καλιφόρνια παρουσίασε τον πολιτισμό, το φαγητό και τις παραδόσεις της Σρι Λάνκα.

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας, το παράρτημα του Δρόμου προς την Ευτυχία στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια, ήθελε να τιμήσει τους φίλους του από την κοινότητα της Σρι Λάνκα στην πόλη. Διεξήγαγαν επομένως ένα Γεύμα για την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας που διοργανώθηκε από την Εκκλησία της Scientology της Πασαντίνα, παρουσιάζοντας τη μοναδική κληρονομιά της Σρι Λάνκα, συμπεριλαμβάνοντας παραδοσιακό φαγητό και από τη Σρι Λάνκα και από το Νεπάλ.

Αυτοί καλωσορίστηκαν στην Εκκλησία από το στέλεχος δημοσίων υποθέσεων. Στον εναρκτήριο λόγο της, εξήγησε ότι απλώς με το να δίνει κανείς ένα αντίτυπο του Δρόμου προς την Ευτυχία σε φίλους και συνεργάτες, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν πολιτισμό φιλικότητας, με ένα άτομο τη φορά, και να δημιουργήσουμε έναν αντίκτυπο σε θέματα πρωταρχικής σημασίας για την κοινότητα, όπως οι άστεγοι, η εγκληματικότητα, η βία και ο ρατσισμός.

Ο διευθυντής πολιτιστικών υποθέσεων του Ιδρύματος της Σρι Λάνκα (SLF) παρουσίασε το πρόγραμμά τους με ένα βίντεο που δείχνει την ομορφιά της Σρι Λάνκα και τις πολιτιστικές της παραδόσεις. Το ακροατήριο μετά απόλαυσε μια εκθαμβωτική παράσταση από χορευτές της Σρι Λάνκα ντυμένους με παραδοσιακές στολές. Η σύνθεση της μουσικής έγινε από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών του SLF, το οποίο έχει ως αποστολή να ζωντανέψει την ιστορία 2.500 χρόνων της Σρι Λάνκα μέσα από παραδοσιακούς χορούς και τυμπανοκρουσίες.

«Δίνοντας απλώς ένα αντίγραφο του Δρόμου προς την Ευτυχία σε φίλους και συνεργάτες, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν πολιτισμό φιλικότητας, με ένα άτομο τη φορά».

Ο προσκεκλημένος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Nandi Jasentuliyana, ο επίτιμος πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος του Νόμου περί Διαστήματος. Μίλησε για τη σημασία της φιλίας και έκανε μνεία στο δίδαγμα 18 του Δρόμου προς την Ευτυχία, «Να Σέβεσαι τις Θρησκευτικές Πεποιθήσεις των Άλλων», το οποίο δηλώνει: «Η ανεξιθρησκία αποτελεί γερό ακρογωνιαίο λίθο για την εδραίωση των ανθρώπινων σχέσεων».

Η Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας, που προτάθηκε για πρώτη φορά το 1958, είχε διακηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για να εμπνεύσει την ειρήνη και να χτίσει γέφυρες μέσα από τη δημιουργία φιλιών μεταξύ των λαών, των χωρών, των πολιτισμών και των ατόμων. Δίνει έμφαση σε δραστηριότητες που προάγουν τη διεθνή κατανόηση και τον σεβασμό για την ποικιλομορφία διαφόρων πολιτισμών.ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΕΛΛΙΠΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η γνώση είναι δύναμη, αλλά δεν έχουν όλοι πρόσβαση στην απαραίτητη εκπαίδευση

263

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

παιδιά σχολικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο δεν πηγαίνουν σχολείο

57

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

από αυτά τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο, γιατί δεν υπάρχει κανένα σχολείο στην περιοχή τους

ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ

15 έως 17

είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να μην είναι στο σχολείο απ’ ό,τι τα παιδιά 6 έως 11 ετών

9

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

κορίτσια στην Υποσαχάρια Αφρική δε θα μάθουν ποτέ να διαβάζουν ή να γράφουν

ΤΟ 35

ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ

όλων των παιδιών που δεν πηγαίνουν στο δημοτικό ζουν σε περιοχές που μαστίζονται από συγκρούσειςΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Το Ίδρυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία Διεθνώς εργάζεται για να αντιστρέψει την ηθική παρακμή στην κοινωνία, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη και την τιμιότητα μέσα από την ευρεία διανομή των 21 διδαγμάτων του. Η παραγωγή και η διανομή για το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία και για τα υλικά του προγράμματος διδασκαλίας στηρίζεται σε δωρεές.