ΝΕΑΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ

ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΑΜΙ

Οι εθελοντές του Δρόμου προς την Ευτυχία συμμετέχουν σε έναν καθαρισμό της παραλίας στο Μαϊάμι ως μέρος του να φροντίζουν το περιβάλλον τους.

Εθελοντές έρχονται να βοηθήσουν στον καθαρισμό για να διατηρήσουν ένα από τα πιο αγαπημένα θέρετρα της πόλης.

Οι εθελοντές από το παράρτημα του Δρόμου προς την Ευτυχία του Μαϊάμι συνόδεψαν άλλες τοπικές ομάδες εθελοντών σε έναν καθαρισμό της παραλίας με το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος: Κατανικήστε την πλαστική ρύπανση.

Παίρνοντας μια σελίδα από τον Δρόμο προς την Ευτυχία από τον ανθρωπιστή και Ιδρυτή της Scientology, Λ. Ρον Χάμπαρντ, το Ίδρυμα και η Εκκλησία της Scientology του Μαϊάμι οργάνωσαν μια ομάδα από εθελοντές για να πάνε στην παραλία με κουβάδες, γάντια και σακούλες.

Ο κ. Χάμπαρντ ενσωματώνει την περιβαλλοντική ευθύνη σε αυτόν τον μη θρησκευτικό κώδικα ηθών κοινής λογικής. «Η ιδέα πως έχει κανείς ένα μερίδιο ευθύνης για τον πλανήτη και πως μπορεί και θα πρέπει να συμμετέχει στη φροντίδα του, μπορεί να φαίνεται υπερβολική, και σε μερικούς εντελώς εξωπραγματική. Σήμερα, όμως, αυτό που συμβαίνει στην άλλη άκρη του κόσμου, ακόμα κι αν είναι τόσο μακριά, μπορεί να επηρεάσει και αυτό που συμβαίνει στο ίδιο σου το σπίτι».

Στην προκειμένη περίπτωση είναι το πρόβλημα πλαστικής ρύπανσης. Στο φετινό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, κ. António Guterres, είπε: «Κάθε χρόνο, πάνω από 8,8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στις θάλασσες. Τα μικροπλαστικά στις θάλασσες τώρα ξεπερνούν τα αστέρια στον γαλαξία μας».

Η ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος δίνει παραδείγματα ενεργειών που μπορούν να περιορίσουν ή ακόμα και να φέρουν αυτή την καταστροφή υπό έλεγχο, όπως ένα εργοστάσιο στο Άμστερνταμ, που ο στόχος είναι να ανοίξει φέτος, το οποίο θα χρησιμοποιεί προηγουμένως μη ανακυκλώσιμο πλαστικό για να δημιουργήσει καύσιμο για πετρελαιοκίνητα φορτηγά πλοία.ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΑΣ

Οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν τον Δρόμο προς την Ευτυχία για να δώσουν στους μαθητές τους διδάγματα για να βελτιώσουν τη ζωή τους και να ξεκινήσουν στο σωστό μονοπάτι για το μέλλον τους.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

«Αυτό δίνει στους μαθητές την ικανότητα να αναπτύξουν ένα προσωπικό σύνολο ηθών παρατήρησης του εαυτού τους, να αποκτήσουν αυτεπίγνωση και να μη βλάψουν άλλους ή τον εαυτό τους. Μετά το μάθημα δεν είναι αντιδραστικοί και είναι πιο θετικοί και ήρεμοι».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΓΚΟΥΑΜ

«Οι μαθητές μαθαίνουν τη σημασία από το να είναι υπεύθυνοι για τον εαυτό τους και, ταυτόχρονα, να ενδιαφέρονται αρκετά για τους άλλους ώστε να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής αυτών. Το όφελος του υλικού είναι να γνωρίζουμε ότι ο καθένας μας έχει την ικανότητα να βελτιώσει τον κόσμο. Οι πληροφορίες βοηθούν να προσφέρουμε μια καλύτερη κατανόηση για το πώς οι ενέργειες, οι αποφάσεις και οι επιλογές κάποιου μπορούν να επηρεάσουν τη δική του ζωή ή κάποιου άλλου».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ, ΗΠΑ

«Αυτό βοηθά το άτομο να αποκαταστήσει την ακεραιότητα και την αυτοεκτίμηση. Αυτό βοηθά τους ανθρώπους στο περιβάλλον μου να επιλέξουν μία καλύτερη πορεία. Μπορώ να δείξω στους ανθρώπους με ανεπαρκή παιδεία τα διδάγματα από τα βίντεο και να τα χρησιμοποιήσω ως οδηγό».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΤΕΞΑΣ, ΗΠΑ

«Με αυτό, οι δάσκαλοι δεν χρειάζεται να αγωνίζονται για να βρουν το κατάλληλο υλικό. Οι μαθητές τώρα συμπεριφέρονται ο ένας στον άλλον με σεβασμό».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΤΑΝΖΑΝΙΑ

«Αυτό φέρνει αλλαγή στον τρόπο σκέψης και στη συμπεριφορά των ανθρώπων. Με κάνει να νιώθω ότι ο κόσμος μπορεί να είναι ένα πιο ασφαλές μέρος για να ζήσουμε, αν συνεχίσουμε να εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους με αυτόν τον οδηγό κοινής λογικής για καλύτερη ζωή. Τα υλικά με βοηθούν να διαδώσω ένα μήνυμα ενοποίησης και τρυφερότητας απέναντι στα άλλα ανθρώπινα όντα».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

«Αυτά τα υλικά σε βοηθούν σε μεγάλο βαθμό να βελτιώσεις τη ζωή των άλλων. Αυτό δημιουργεί μια ισχυρή αίσθηση ανεξαρτησίας για τη δημιουργία της ευτυχίας σου και μια ευθύνη στις αλληλεπιδράσεις σου με τους άλλους».ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΕΛΛΙΠΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η γνώση είναι δύναμη, αλλά δεν έχουν όλοι πρόσβαση στην απαραίτητη εκπαίδευση

263

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

παιδιά σχολικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο δεν πηγαίνουν σχολείο

57

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

από αυτά τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο, γιατί δεν υπάρχει κανένα σχολείο στην περιοχή τους

ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ

15 έως 17

είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να μην είναι στο σχολείο απ’ ό,τι τα παιδιά 6 έως 11 ετών

9

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

κορίτσια στην Υποσαχάρια Αφρική δε θα μάθουν ποτέ να διαβάζουν ή να γράφουν

ΤΟ 35

ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ

όλων των παιδιών που δεν πηγαίνουν στο δημοτικό ζουν σε περιοχές που μαστίζονται από συγκρούσειςΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Το Ίδρυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία Διεθνώς εργάζεται για να αντιστρέψει την ηθική παρακμή στην κοινωνία, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη και την τιμιότητα μέσα από την ευρεία διανομή των 21 διδαγμάτων του. Η παραγωγή και η διανομή για το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία και για τα υλικά του προγράμματος διδασκαλίας στηρίζεται σε δωρεές.