ΝΕΑΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ

ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΤΙΟΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ

ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΤΙΟΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ
ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΤΙΟΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ
ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΤΙΟΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ
Χαρούμενοι Νοτιοαφρικανοί (πάνω) στην προεδρική ορκωμοσία με τα αντίτυπα του Δρόμου προς την Ευτυχία (πάνω), οι εθελοντές ετοιμάζονται να μοιράσουν βιβλιαράκια και η αστυνομία συμμετέχει.
70.000 αντίτυπα από το βιβλιαράκι του Δρόμου προς την Ευτυχία δημιουργούν μια χαρμόσυνη προεδρική ορκωμοσία χωρίς επεισόδια, στη Νότια Αφρική.

Με την ορκωμοσία του στις 25 Μαΐου 2019, ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa ορκίστηκε να χειριστεί τη διαφθορά και να αναζωογονήσει τη «δεινοπαθούσα» οικονομία της χώρας. Για να τον βοηθήσουν να πετύχει τους στόχους του και να εξασφαλίσει μια ειρηνική γιορτή, εθελοντές και αστυνομικοί μοίρασαν 70.000 αντίτυπα του Δρόμου προς την Ευτυχία σ’ αυτούς που κατέκλυσαν την Πρετόρια για να είναι μέρος αυτής της ιστορικής περίστασης.

Το θέμα της ορκωμοσίας ήταν: «Μαζί γιορτάζουμε τη δημοκρατία: την ανανέωση και την ανάπτυξη για μια καλύτερη Νότια Αφρική». Καθώς η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σ’ έναν μεγάλο δημόσιο χώρο για πρώτη φορά –στο Loftus Versfeld Stadium αντί για τα συνηθισμένα Κτήρια της Ένωσης– η μέριμνα για τη διατήρηση της ειρήνης ήταν αυξημένη. Έχοντας επίγνωση για την ηρεμία που δημιουργεί Ο Δρόμος προς την Ευτυχία, η αστυνομία ζήτησε συγκεκριμένα να διανεμηθούν βιβλιαράκια.

Οι εθελοντές ήταν πολύ πρόθυμοι να βοηθήσουν στη διαδικασία διανομής. Συγκεντρώθηκαν το βράδυ πριν από τη μεγάλη εκδήλωση, συσπειρώθηκαν και προετοιμάστηκαν για να διαδώσουν το μήνυμα των 21 διδαγμάτων στο κοινό. Βιβλιαράκια διανεμήθηκαν στους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς έφταναν από όλη τη χώρα με το λεωφορείο, μερικοί ερχόμενοι τόσο νωρίς όσο στις 3:00 π.μ. για να εξασφαλίσουν μια θέση στο στάδιο.

Εκλεγμένος τον Μάρτιο, ο κ. Ramaphosa ανέλαβε αρχικά τη θέση το 2018 όταν ο πρώην Πρόεδρος Jacob Zuma παραιτήθηκε εν μέσω κατηγοριών για διαφθορά. Η καμπάνια του Ramaphosa βασιζόταν σε μια πλατφόρμα έντιμης κυβέρνησης και κοινωνικής μεταρρύθμισης.

«Είναι η ώρα να δημιουργήσουμε το μέλλον που επιθυμούμε» είπε στο πλήθος των δεκάδων χιλιάδων ατόμων που συγκεντρώθηκαν στο στάδιο. «Μέσα από τις ενέργειές μας τώρα θα καθορίσουμε το πεπρωμένο μας».

Γνωρίζοντας καλά ότι η εκλογή του ήταν «μια απαίτηση να οικοδομήσει ένα έθνος που βασίζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη», ο Ramaphosa τόνισε τη σημασία της «αμοιβαίας συμπεριφοράς με τιμή, αξιοπρέπεια και σεβασμό».

Αυτά τα ίδια ιδανικά αντηχούν στις σελίδες του Ο Δρόμος προς την Ευτυχία: Ένας Οδηγός Κοινής Λογικής για Καλύτερη Ζωή, που γράφτηκε από τον συγγραφέα και ανθρωπιστή Λ. Ρον Χάμπαρντ. Το ότι διένειμαν το βιβλιαράκι στην ορκωμοσία υποστήριξε το μήνυμα του νέου προέδρου σε χιλιάδες πολίτες.

Εθελοντές και αστυνομικοί μοίρασαν 70.000 αντίτυπα του Δρόμου προς την Ευτυχία σ’ αυτούς που κατέκλυσαν την Πρετόρια για να είναι μέρος αυτής της ιστορικής περίστασης.

Η ηθική, η εντιμότητα, το να αναλαμβάνεις την ευθύνη για το δικό σου μέλλον – όλα αυτά αποτελούν βασικές αξίες που ενδυναμώνονται από την εφαρμογή των 21 διδαγμάτων αυτού του οδηγού προς την ευτυχία. Και είναι ζωτικής σημασίας στοιχεία για τη δημιουργία μιας ηθικής και παραγωγικής κοινωνίας.

Τα βιβλιαράκια ήταν τόσο δημοφιλή που το κοινό άρχισε να τα αρπάζει μόλις τα έβλεπε, με μερικούς απ’ αυτούς να βγάζουν τα χέρια τους από τα παράθυρα του λεωφορείου για να πάρουν ένα αντίτυπο, χωρίς να θέλουν να περιμένουν για να αποβιβαστούν πρώτα. Βλέποντας τον ενθουσιασμό των ανθρώπων να αποκτήσουν τα βιβλιαράκια, η αστυνομία πήρε κουτιά του TWTH και σύντομα τους συνόδεψε μοιράζοντας τα βιβλιαράκια μαζί με τους εθελοντές, προσεγγίζοντας άτομα που αντιπροσωπεύουν τη Νότια Αφρική.

Το Δίδαγμα 10 του Δρόμου προς την Ευτυχία «Στήριξε µια Κυβέρνηση που Προορίζεται και Λειτουργεί για Όλο τον Λαό» λέει: «Στο κάτω κάτω, είναι ο λαός και οι άνθρωποι επιρροής αυτοί που ιδρώνουν, πολεμούν και χύνουν αίμα για τη χώρα τους. Μια κυβέρνηση δεν μπορεί να χύσει αίμα, δεν μπορεί καν να χαμογελάσει· είναι απλώς μια ιδέα που έχει ο Άνθρωπος. Αυτός που είναι ζωντανός είναι ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά – εσύ».

Στο τέλος εκείνης της ιστορικής μέρας, τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο δείκτης ευτυχίας της χώρας ήταν ασυνήθιστα υψηλός για Σάββατο απόγευμα: «Αυτό το Σάββατο ήταν διαφορετικό από τα άλλα, γιατί αντί η διάθεση να πέσει από τις 2:00 μ.μ. και μετά, αυξήθηκε … και το σκορ ευτυχίας παρέμεινε σε υψηλότερο επίπεδο απ’ ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο Σάββατο, αντικατοπτρίζοντας τη θετική διάθεση της χώρας».ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΣΕΒΑΣΜΟ

Το Ίδρυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία Διεθνώς εργάζεται για να αντιστρέψει την ηθική παρακμή στην κοινωνία, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη και την τιμιότητα μέσα από την ευρεία διανομή των 21 διδαγμάτων του. Η παραγωγή και η διανομή για το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία και για τα υλικά του προγράμματος διδασκαλίας στηρίζεται σε δωρεές.