3.3 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Δίδαγμα 3: Μην Είσαι Ελευθέριος

3. ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ.1

1

Το σεξ είναι ο τρόπος με τον οποίο το ανθρώπινο γένος διαιωνίζεται μέσω των παιδιών και της οικογένειας. Από το σεξ μπορεί να έρθει μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση: η φύση το θέλησε έτσι, ώστε το γένος να συνεχίζεται. Αλλά, αν γίνει αντικείμενο κακής χρήσης ή κατάχρησης, φέρνει μαζί του βαριές ποινές και τιμωρίες: η φύση φαίνεται να το έχει θελήσει έτσι κι αυτό.

3-1. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟ.

Η απιστία από την πλευρά ενός ερωτικού συντρόφου μπορεί να μειώσει κατά πολύ την επιβίωση κάποιου. Η Ιστορία και οι εφημερίδες είναι γεμάτες από παραδείγματα της βιαιότητας των ανθρώπινων παθών που πυροδοτήθηκαν από την απιστία. Η «ενοχή» είναι το μικρότερο κακό. Η ζήλια και η εκδίκηση είναι τα μεγαλύτερα τέρατα: ποτέ κανείς δεν ξέρει πότε θα πάψουν να κοιμούνται. Είναι ωραίο να μιλάμε για «πολιτισμό», «απελευθέρωση» και «κατανόηση», καμιά συζήτηση όμως δε θα επανορθώσει κατεστραμμένες ζωές. Ένα «αίσθημα ενοχής» δεν είναι ούτε κατά διάνοια τόσο επώδυνο όσο μια μαχαιριά στην πλάτη ή το βιτριόλι στο πρόσωπο.

Επιπλέον, υπάρχει και το θέμα της υγείας. Αν δεν επιμένεις να σου είναι πιστός ο ερωτικός σου σύντροφος, εκτίθεσαι σε αρρώστιες. Για μια πολύ σύντομη περίοδο, λεγόταν πως τα αφροδίσια νοσήματα ήταν όλα υπό έλεγχο. Δεν είναι έτσι τα πράγματα τώρα, αν θεωρήσουμε ότι κάποια στιγμή ήταν έτσι. Σήμερα υπάρχουν ανίατες παραλλαγές τέτοιων ασθενειών.

Τα προβλήματα της κακής σεξουαλικής συμπεριφοράς δεν είναι καινούργια. Η ισχυρή θρησκεία του βουδισμού στην Ινδία εξαφανίστηκε από κει τον έβδομο αιώνα. Σύμφωνα με τους δικούς της ιστορικούς, η αιτία ήταν η σεξουαλική ελευθεριότητα στα μοναστήρια της. Στη σύγχρονη εποχή, όταν η σεξουαλική ελευθεριότητα πάρει έκταση σ’ έναν οργανισμό, εμπορικό ή μη, μπορεί να δει κανείς τον οργανισμό αυτό ν’ αποτυχαίνει. Οι οικογένειες θρυμματίζονται όταν έρχονται αντιμέτωπες με την απιστία, όσο κι αν είναι πολιτισμένες οι συζητήσεις τους σχετικά μ’ αυτό το θέμα.

Η παρόρμηση της στιγμής μπορεί να γίνει η δυστυχία μιας ολόκληρης ζωής. Δώσε στους ανθρώπους γύρω σου να το καταλάβουν καλά αυτό και προστάτεψε τη δική σου υγεία κι ευχαρίστηση.

Το σεξ είναι ένα μεγάλο βήμα
στο δρόμο προς την ευτυχία και τη χαρά.
Δεν υπάρχει τίποτα κακό σ’ αυτό
αν συνοδεύεται από πίστη
και ευπρέπεια.

  1. 1. ελευθέριος: αυτός που έχει περιστασιακές, τυχαίες σεξουαλικές σχέσεις.