ΝΕΑΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ: ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΓΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ

Στην Καταλονία, οι εθελοντές ξεκινούν τη συζήτηση με τους περαστικούς (επάνω), τα 21 διδάγματα αιχμαλωτίζουν την προσοχή (επάνω δεξιά) και οι εθελοντές παίζουν μουσική σε μια εκδήλωση για τον Δρόμο προς την Ευτυχία (κάτω δεξιά).
Τη στιγμή που οι πολιτικοί και οι πολίτες της Ισπανίας έρχονται σε αντιπαράθεση σχετικά με την ανεξαρτησία της Καταλονίας, οι αποφασισμένοι εθελοντές του προγράμματος Ο Δρόμος προς την Ευτυχία αποφασίζουν να φέρουν κοινή λογική στην κατάσταση, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η κατάληξη.

Η προσπάθεια της περιφέρειας της Καταλονίας για ανεξαρτησία βύθισε την Ισπανία σε μια από τις χειρότερες πολιτικές κρίσεις που έχει περάσει από την εποχή που το έθνος επέστρεψε στη δημοκρατία, πριν από τέσσερις δεκαετίες. Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν τόσο υπέρ όσο και κατά του κινήματος ανεξαρτησίας. Ο τουρισμός στην Καταλονία σημείωσε πτώση 15% μέσα στις δύο εβδομάδες που προηγήθηκαν του αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής.

Οι Εθελοντές του Δρόμου προς την Ευτυχία από τη Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη, τη Βαλένθια, το Αλικάντε, τη Σεβίλλη, το Μπιλμπάο και τη Βιτόρια-Γκαστέιζ αποφάσισαν ότι, ανεξάρτητα από την πολιτική σκηνή, ήθελαν να αποκαταστήσουν την ηρεμία του λαού τους. Ακολουθώντας το παράδειγμα επιτυχημένων προγραμμάτων του Δρόμου προς την Ευτυχία για την ειρήνη σε άλλες χώρες, όπως η Κολομβία και το Ισραήλ, οι εθελοντές ξεκίνησαν να προσεγγίζουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους με τα 21 διδάγματα σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο.

Οι εθελοντές του Δρόμου προς την Ευτυχία αποφάσισαν ότι, ανεξάρτητα από την πολιτική σκηνή, ήθελαν να αποκαταστήσουν την ηρεμία του λαού τους.

Το κεφάλαιο «Πώς να Χρησιμοποιήσεις Αυτό το Βιβλίο» του Δρόμου προς την Ευτυχία σου δίνει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

«Επιθυμείς, βέβαια, να βοηθήσεις τους γνωστούς και τους φίλους σου.

Διάλεξε κάποιον του οποίου οι πράξεις, έστω και αμυδρά, μπορούν να επηρεάσουν τη δική σου επιβίωση.

Γράψε το όνομα αυτού του ατόμου στην πάνω γραμμή του εξωφύλλου αυτού του βιβλίου.

Γράψε το δικό σου όνομα ή βάλε τη σφραγίδα σου στη δεύτερη γραμμή.

Πρόσφερε το βιβλίο σ’ αυτό το άτομο.

Ζήτησέ του να το διαβάσει.

Δώσε στο άτομο μερικά ακόμα αντίτυπα αυτού του βιβλίου. ... Ζήτησέ του να δώσει αυτά τα αντίτυπα σε άλλους ανθρώπους που παίζουν κάποιο ρόλο στη ζωή του.

Αν συνεχίσεις να το κάνεις αυτό, θ’ αυξήσεις κατά πολύ τη δική σου δυνατότητα επιβίωσης, καθώς και τη δική τους.

Αυτός είναι ένας δρόμος προς μια πολύ πιο ασφαλή και ευτυχισμένη ζωή για σένα και τους άλλους».

Εκείνο το Σαββατοκύριακο, 230 εθελοντές μοίρασαν 52.110 βιβλιαράκια του Δρόμου προς την Ευτυχία σε όλη την Ισπανία. Στη συνέχεια, μοιράστηκαν 15.000 αντίτυπα μέσω της εφημερίδας El Periódico, έχοντας ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη διανομή του βιβλίου που έγινε ποτέ στην Ισπανία.ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΒΙΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Η πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι φορείς επιβολής του νόμου φαίνεται σ’ αυτούς τους αριθμούς.

1.248.185

ΒΙΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

διαπράχθηκαν μέσα σε έναν χρόνο – μια αύξηση 4,1% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά

95.730

ΒΙΑΣΜΟΙ

δηλώθηκαν στα όργανα επιβολής του νόμου σε μια περίοδο 12 μηνών

7.919.035

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

σε έναν χρόνο, συμπεριλαμβανομένων διαρρήξεων, μικροκλοπών και κλοπών οχημάτων

15,6

ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ

χάθηκαν σε καταστροφή ακίνητης περιουσίας και σε εγκλήματα κατά της περιουσίας μέσα σε έναν μόνο χρόνο

10,7

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

πραγματοποιήθηκαν από υπηρεσίες επιβολής του νόμου των ΗΠΑ σε μια περίοδο 12 μηνών, χωρίς να μετράμε τις συλλήψεις για παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίαςΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Το Ίδρυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία Διεθνώς εργάζεται για να αντιστρέψει την ηθική παρακμή στην κοινωνία, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη και την τιμιότητα μέσα από την ευρεία διανομή των 21 διδαγμάτων του. Η παραγωγή και η διανομή για το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία και για τα υλικά του προγράμματος διδασκαλίας στηρίζεται σε δωρεές.