ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

ΔΙΕΘΝΩΣ
31 Δεκεμβρίου 2021

Για να ξεκινήσεις το νέο έτος στο σωστό μονοπάτι, Ο Δρόμος προς την Ευτυχία, ένας οδηγός κοινής λογικής για καλύτερη ζωή, όχι μόνο θα σε βοηθήσει να τηρήσεις τις αποφάσεις σου, αλλά θα ανοίξει τον δρόμο για μια πιο αξιοπρεπή και πιο ευτυχισμένη ζωή, μέσα από τα 21 διδάγματά του.

Μια έρευνα του 2021 αποκαλύπτει μια συγκλονιστική στατιστική: σχεδόν το 50% των ανθρώπων που βρίσκονται σε σχέσεις παραδέχτηκαν ότι έχουν απατήσει τον/τη σύντροφό τους, με αποτέλεσμα 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους να παίρνουν διαζύγιο κάθε χρόνο, δίνοντας στις ΗΠΑ το τρίτο υψηλότερο ποσοστό διαζυγίων στον κόσμο.

Αλλά η απιστία είναι ένα μόνο σύμπτωμα της παρακμής των ηθών. Περισσότερες από 3.300 διαρρήξεις λαμβάνουν χώρα στις ΗΠΑ κάθε μέρα. Και ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι πάνω από 100.000 Αμερικανοί πέθαναν από υπερβολική δόση ναρκωτικών τους 12 μήνες πριν τον Απρίλιο του 2021.

Εθελοντές και ακτιβιστές της κοινότητας στο Πόρτλαντ αυξάνουν την επίγνωση για το Δίδαγμα αρ. 8 «Μη Δολοφονήσεις» του Δρόμου προς την Ευτυχία.

Αν και θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι «αυτό δε θα του περνούσε ποτέ απ’ το μυαλό», ότι «δε θα απατούσε ποτέ το άλλο του μισό» ή ότι «δε θα δοκίμαζε ναρκωτικά», το περιβάλλον μπορεί να οδηγήσει κάποιον με ταχύ ρυθμό σε έναν ανήθικο τρόπο ζωής.

Για να ξεκινήσεις το νέο έτος στο σωστό μονοπάτι, Ο Δρόμος προς την Ευτυχία, ένας οδηγός κοινής λογικής για καλύτερη ζωή, όχι μόνο θα σε βοηθήσει να τηρήσεις τις αποφάσεις σου, αλλά θα ανοίξει τον δρόμο για μια πιο αξιοπρεπή και πιο ευτυχισμένη ζωή, μέσα από τα 21 διδάγματά του.

Ποια είναι αυτά;

  1. Φρόντιζε τον εαυτό σου. Να εξασφαλίζεις φροντίδα όταν είσαι άρρωστος. Να διατηρείς το σώμα σου καθαρό. Να διατηρείς σε καλή κατάσταση τα δόντια σου. Να τρέφεσαι σωστά. Να ξεκουράζεσαι. Αυτά είναι απλά βήματα για να εξασφαλίσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

  2. Να είσαι εγκρατής. Να μην παίρνεις βλαβερά ναρκωτικά και να μην κάνεις κατάχρηση αλκοόλ. Το να κάνεις κάτι τέτοιο σε καταστρέφει σωματικά, σε ρίχνει ψυχικά και σε κάνει επιρρεπή σε ατυχήματα και προβλήματα. Αντί γι’ αυτό, κάνε ένα σωρό δραστηριότητες που είναι ασφαλείς και τις οποίες απολαμβάνεις.

  3. Μην είσαι ελευθέριος. Η παρόρμηση της στιγμής μπορεί να γίνει η δυστυχία μιας ολόκληρης ζωής. Αντί γι’ αυτό, δημιούργησε μια πιστή, σταθερή, διασκεδαστική και χαρούμενη σχέση με το άλλο σου μισό.

  4. Αγάπα και βοήθα τα παιδιά. Η ανατροφή ενός παιδιού στη σημερινή κοινωνία δεν είναι εύκολο πράγμα. Τα παιδιά χρειάζονται αγάπη και βοήθεια για να επιβιώσουν.

  5. Να τιμάς και να βοηθάς τους γονείς σου. Ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τους γονείς του, αυτοί είναι οι μόνοι γονείς που έχει. Βοήθησέ τους με ό,τι χρειάζονται και σεβάσου τους.

  6. Δίνε το καλό παράδειγμα. Μπορείς να επηρεάσεις άλλους με καλό ή κακό τρόπο. Επηρέασέ τους θετικά δίνοντας το καλό παράδειγμα.

  7. Επιδίωκε να ζεις με την αλήθεια. Σου αρέσει να σου λένε ψέματα οι άλλοι; Μάλλον όχι. Το ψέμα οδηγεί σε λάθη και χάος. Πες την αλήθεια και δώσε τις σωστές πληροφορίες.

  8. Μη δολοφονήσεις. Ο δρόμος προς την ευτυχία δεν περιλαμβάνει το να δολοφονείς ή τη δολοφονία των φίλων σου, της οικογένειάς σου ή του εαυτού σου. Υποστήριξε οποιοδήποτε αποτελεσματικό πρόγραμμα επιλύει αυτή την απειλή για την Ανθρωπότητα.

  9. Μην κάνεις τίποτα παράνομο. Όταν κάνεις κάτι παράνομο, μικρό ή μεγάλο, βάζεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο και αποδυναμώνεις την άμυνά σου. Είναι εύκολο να ακολουθείς απλώς τους κανόνες και τα ήθη της ομάδας.

  10. Στήριξε μια κυβέρνηση που προορίζεται και λειτουργεί για όλο τον λαό. Όταν μια κυβέρνηση δουλεύει για το όφελος όλου του λαού της, θα πρέπει να υποστηρίζεται στο έπακρο.

  11. Μη βλάπτεις έναν καλοπροαίρετο άνθρωπο. Να προστατεύεις και να υποστηρίζεις τους καλοπροαίρετους ανθρώπους, καθώς είναι οι πυλώνες της κοινωνίας.

    Εθελοντές του Δρόμου προς την Ευτυχία από το Λος Άντζελες δίνουν το καλό παράδειγμα εφαρμόζοντας το Δίδαγμα αρ. 12 «Προφύλαγε και Βελτίωνε το Περιβάλλον σου» του Δρόμου προς την Ευτυχία.
  12. Προφύλαγε και βελτίωνε το περιβάλλον σου. Για να έχει κανείς ευτυχία και υψηλό ηθικό, πρέπει να είναι ικανός να λειτουργεί σ’ ένα ευχάριστο περιβάλλον. Να έχεις καλή εμφάνιση, να φροντίζεις τον χώρο σου και τον πλανήτη.

  13. Μην κλέβεις. Όταν κανείς δε σέβεται την ιδιοκτησία πραγμάτων, τα δικά του υπάρχοντα και η περιουσία βρίσκονται σε κίνδυνο. Απόκτησε πολύτιμα αντικείμενα με τίμιο τρόπο.

  14. Να είσαι άξιος εμπιστοσύνης. Αν δώσεις τον λόγο σου, κράτησέ τον. Αν λες ότι πρόκειται να κάνεις κάτι, κάν’ το. Να είσαι αξιόπιστος, κάποιος πάνω στον οποίο μπορούν οι άλλοι να βασιστούν.

  15. Εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις σου. Οι οικονομικές, ηθικές ή κοινωνικές υποχρεώσεις μπορεί να αποτελούν βάρος για πολλούς ανθρώπους. Εάν καταλήξεις σε μια τέτοια κατάσταση, μη δημιουργήσεις περισσότερες υποχρεώσεις, αλλά αντίθετα εκπλήρωσε τη μία μετά την άλλη.

  16. Να είσαι εργατικός. Μερικοί άνθρωποι νομίζουν ότι η εργασία είναι η αιτία των προβλημάτων τους. Λίγοι όμως είναι πιο δυστυχείς από κείνους που ζουν άσκοπα, αργόσχολα και βαριεστημένα. Το υψηλό ηθικό προκύπτει μέσα από επιτεύγματα.

  17. Να είσαι επιδέξιος. Να κοιτάς. Να μαθαίνεις. Να εξασκείσαι. Η επιβίωσή σου, καθώς και η επιβίωση των άλλων, εξαρτάται από την επιδεξιότητά σου και την επιδεξιότητα των άλλων.

  18. Να σέβεσαι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των άλλων. Το παρελθόν είναι γεμάτο με πολέμους, δολοφονίες και εγκλήματα που πυροδοτήθηκαν από θρησκευτική μισαλλοδοξία. Να είσαι ανεκτικός όσον αφορά τις θρησκείες των άλλων και να δημιουργείς ένα ειρηνικό περιβάλλον.

  19. Προσπάθησε να μην κάνεις στους άλλους ό,τι δε θα σου άρεσε να σου κάνουν εκείνοι. Δεν γίνεται να ευτυχήσει και να επιβιώσει κανείς ενώ διαπράττει επιζήμιες πράξεις εναντίον άλλων.

  20. Προσπάθησε να φέρεσαι στους άλλους όπως θα ήθελες να σου φέρονται κι εκείνοι. Αυτό είναι γνωστό ανέκαθεν ως ο Χρυσός Κανόνας.

  21. Άκμαζε και πρόκοβε. Έχεις βρεθεί ποτέ στον περίγυρο ανθρώπων που προσπαθούσαν να σε συνθλίψουν; Ο τρόπος να τους κατατροπώσεις είναι να ακμάζεις και να προκόβεις.

Ο Δρόμος προς την Ευτυχία προορίζεται για τους πάντες και οδηγεί σε έναν πιο αξιοπρεπή και ηθικό τρόπο ζωής.

Αυτά τα 21 διδάγματα είναι απλά και εύκολα στην εφαρμογή. Ξεκίνησε το νέο έτος στο σωστό μονοπάτι, εφαρμόζοντας ένα από αυτά κάθε μέρα μέχρι που να μπορείς να τα τηρείς όλα.

Απόκτησε το δικό σου αντίτυπο του Δρόμου προς την Ευτυχία στο twth.gr/paraggeile και ξεκίνησε το δικό σου ταξίδι προς την ευτυχία τώρα.

Το Ίδρυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία Διεθνώς είναι ένας μη θρησκευτικός φιλανθρωπικός οργανισμός, υπό τον συντονισμό του Συνδέσμου για Καλύτερη Ζωή και Εκπαίδευση (ABLE), ενός οργανισμού αφιερωμένου στην επίλυση των μεγάλων κοινωνικών δεινών των ναρκωτικών, του εγκλήματος, του αναλφαβητισμού και της ανηθικότητας. Η Εκκλησία της Scientology και οι ενορίτες της υποστηρίζουν με υπερηφάνεια τον ABLE και όλες τις ομάδες κοινωνικής βελτίωσης που υπάγονται σ’ αυτόν.