ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΗΡΕΜΙΑ ΣΕ ΤΑΡΑΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ

Η ομάδα του Δρόμου προς την Ευτυχία των Βρυξελλών ταξιδεύει από μαγαζί σε μαγαζί προσφέροντας τα βιβλιαράκια της με το δικό τους εξώφυλλο για την Ειρήνη και την Αλληλεγγύη για τους ιδιοκτήτες και τους πελάτες τους.
Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων των Βρυξελλών καλωσορίζουν την ευκαιρία να διαδώσουν το οικουμενικό μήνυμα ανοχής του Δρόμου προς την Ευτυχία.
Τα βιβλιαράκια του Δρόμου προς την Ευτυχία επιδρούν θετικά στους κατοίκους των ταραγμένων Βρυξελλών.

Καθώς το Βέλγιο αναδύθηκε από το σοκ της πλέον θανατηφόρας τρομοκρατικής ενέργειας στην ιστορία του, η ομάδα του Δρόμου προς την Ευτυχία των Βρυξελλών κλιμάκωσε την προσπάθειά της ώστε να φέρει τα 21 διδάγματα και την κατευναστική τους επίδραση στο έθνος.

Από τότε, η ομάδα έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ειρήνης και αλληλεγγύης, με κατά παραγγελία βιβλιαράκια του Δρόμου προς την Ευτυχία, τα οποία παρουσιάζουν ένα συμβολικό περιστέρι και τη σημαία του Βελγίου και τα οποία μοιράζει παντού. Τώρα, βρίσκει κανείς αυτά τα βιβλιαράκια παντού στις Βρυξέλλες.

Με συχνές επισκέψεις σε πολυσύχναστα τοπικά καταστήματα, η ομάδα έχει μοιράσει πάνω από 1.000 βιβλιαράκια. Ιδιοκτήτες καταστημάτων από όλες τις φυλές, θρησκείες και εθνικότητες έχουν αγκαλιάσει τον πρώτο κώδικα ηθών που βασίζεται εξ ολοκλήρου στην κοινή λογική, και άρχισαν πρόθυμα να τον μοιράζουν στους πελάτες τους.

Ο Δρόμος προς την Ευτυχία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως το πιο μεταφρασμένο βιβλίο όλων των εποχών. Δόθηκε σε έναν καταστηματάρχη στη μητρική του γλώσσα, τη γλώσσα Ούρντου. Αυτός, τώρα, κρατάει ένα αντίγραφο στο προσκέφαλό του, διαβάζοντας ένα δίδαγμα κάθε βράδυ και σκέφτεται πώς να το εφαρμόσει καλύτερα στη ζωή του.

Συχνά, η ομάδα ακούει ιστορίες από αυτούς που λαμβάνουν τον Δρόμο προς την Ευτυχία και το διαβάζουν από την αρχή μέχρι το τέλος, βλέποντάς το ως μια πρακτική έκφραση της προσωπικής τους φιλοσοφίας ή πίστης.

Να ποιο είναι το μήνυμα σταθεροποίησης του βιβλίου σ’ αυτή την κλονισμένη πόλη: «Μπορεί κανείς να αισθάνεται κάποιες στιγμές σαν ένα φύλλο που στροβιλίζεται σε έναν βρόμικο δρόμο. Αλλά κανείς δεν είπε πως η ζωή είναι κάτι ήρεμο και τακτοποιημένο: δεν είναι» γράφει ο Λ. Ρον Χάμπαρντ. «Μπορεί κάποιος, λίγο ως πολύ, να σχεδιάσει τον δικό του οδικό χάρτη και να τον ακολουθήσει».



ΘΕΛΟΥΜΕ πραγματικά ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΑΣ

Κάθε μέρα, δάσκαλοι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ηγέτες μη κερδοσκοπικών οργανισμών διαδίδουν ηθικές αξίες κοινής λογικής. Ορίστε τι έχουν να πουν για το τι επιτυγχάνουν με τον Δρόμο προς την Ευτυχία.

ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΠΑΛΜΙΕΡΙΝΑ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Αυτό το υλικό έχει τεράστια σημασία για εμένα, γιατί προσφέρει στους μαθητές μου έναν τρόπο να ζουν με αρμονία, ειρήνη και σοφία.

ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΤΟΡΕΟΝ, ΜΕΞΙΚΟ

Έχω υπό την επίβλεψή μου μια ομάδα μαθητών ηλικίας 16 έως 19 ετών που ζουν σε μια επικίνδυνη πόλη. Θέλω να ενσταλάξω αξίες σε αυτούς τους νέους ανθρώπους. Αυτό το πακέτο υπήρξε θαυμάσιο γι’ αυτό το ζήτημα· οι μαθητές το λατρεύουν.

ΔΑΣΚΑΛΑ, ΤΙΝΑΚΟΥΙΛΟ, ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Δουλεύω σε ένα λύκειο και σε μια αθλητική ακαδημία. Και στα δύο, υπάρχουν πολλοί έφηβοι που έχουν έλλειψη στοργής και αξιών. Αυτό το πακέτο μεταμορφώνει ζωές.

ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΗΠΑ

Δίδασκα μια μεταβατική τάξη κρατουμένων στη φυλακή και βρήκα τα βίντεο του Δρόμου προς την Ευτυχία εξαιρετικά χρήσιμα για τη διδασκαλία δεξιοτήτων για τη ζωή. Οι κρατούμενοι συσχέτισαν τους εαυτούς τους με τους χαρακτήρες του βιβλίου κι αυτό παρακίνησε πολλές συζητήσεις.

ΔΑΣΚΑΛΑ, ΗΠΑ

Αυτό το βιβλιαράκι και το DVD είναι υπέροχα να τα χρησιμοποιεί κανείς. Μου αρέσει το ότι υπάρχει μια ανακοίνωση κοινής ωφέλειας πριν από το βίντεο· αυτό προσφέρει μια εξαιρετική βάση για συζητήσεις αναφορικά μ’ αυτά που οι μαθητές έχουν δει στην πραγματική ζωή. Το έχω μοιραστεί αυτό με τον δάσκαλο ειδικής εκπαίδευσης που εργάζεται μαζί μου, καθώς και με τον σύμβουλο στο σχολείο μου. Ο δάσκαλος ειδικής εκπαίδευσης παρακολουθεί τα βίντεο μαζί μας και συνεισφέρει στις συζητήσεις. Ο σύμβουλος είναι ενθουσιασμένος με το ότι κάνω κάτι τέτοιο στα μαθήματά μου.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΗΠΑ

Παρουσιάζουμε προγράμματα πρόληψης εκτροπών και υποτροπής για τα δικαστήρια ανηλίκων στο Λας Βέγκας στη Νεβάδα και διαπιστώνουμε ότι αυτό το υλικό κάνει μια τεράστια διαφορά.



ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Το Ίδρυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία Διεθνώς εργάζεται για να αντιστρέψει την ηθική παρακμή στην κοινωνία, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη και την τιμιότητα μέσα από την ευρεία διανομή των 21 διδαγμάτων του. Η παραγωγή και η διανομή για το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία και για τα υλικά του προγράμματος διδασκαλίας στηρίζεται σε δωρεές.