ΝΕΑΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ

ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΤΖΑΜΠ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ

Το Διεθνές Λύκειο «Tej Rasila» υιοθετεί τον Δρόμο προς την Ευτυχία ως μέρος της διδακτέας ύλης της κοινωνικής επιστήμης και φιλοσοφίας.
Το πνευματικό κίνημα Radha Swami στην Ινδία υιοθετεί τον Δρόμο προς την Ευτυχία ως δικό του και προετοιμάζει το έδαφος για να εξυψώσει την πολιτεία του Παντζάμπ από την καταστροφή.

Το Παντζάμπ, η κάποτε «πιο ακμάζουσα πολιτεία της Ινδίας» αντιμετωπίζει σήμερα μια κρίση στη γεωργία και πολιορκείται από τη χρήση ναρκωτικών. Τόσοι πολλοί όσο το 67% των αγροτικών νοικοκυριών έχουν τουλάχιστον έναν εθισμένο στα ναρκωτικά στην οικογένεια, και κάθε εβδομάδα, τουλάχιστον ένας πεθαίνει από υπερβολική δόση. Προσθέτοντας στην αναταραχή, πολιτικές εντάσεις στο Παντζάμπ ήταν έντονες από τότε που οι σχέσεις των Ινδών και των Πακιστανών επιδεινώθηκαν πολύ τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους. Αυτό ακολούθησε μετά από μια θανατηφόρα επίθεση από μαχητές σε μια ινδική στρατιωτική βάση.

Ήταν η ώρα να φέρει κανείς τον Δρόμο προς την Ευτυχία στο Παντζάμπ.

Ένα μέλος του Δρόμου προς την Ευτυχία στο Παντζάμπ αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος για να παρουσιάσει το πρόγραμμα θα ήταν μέσω του Radha Swami, ενός σημαντικού πνευματικού κινήματος στο οποίο είναι επίσης υποστηρίκτρια. Αυτή προσέγγισε τον Sant Subhash Chander Singh Ji, τον γκουρού του Radha Swami. Διαβάζοντας το Δίδαγμα 2 «Να είσαι Εγκρατής» και βλέποντας το ειδικά σχεδιασμένο εξώφυλλο με τους «κίτρινους αγρούς» –ένα αναγνωρισμένο σύμβολο της ευημερίας για τους κατοίκους του Παντζάμπ– ο γκουρού ενέκρινε το βιβλιαράκι και ζήτησε τη διανομή του κατά την ετήσια πνευματική συγκέντρωση στο Σάιντπουρ του Παντζάμπ.

Ο Δρόμος προς την Ευτυχία της Ινδίας μοίρασε περισσότερα από 7.000 αντίτυπα από τα βιβλιαράκια. Μετά από αυτό, μια αίτηση ήρθε να παραδώσουν σεμινάρια στο τοπικό Σχολείο Radha Swami. Βλέποντας τα αποτελέσματα σε μαθητές, επίσημοι σχολείων εμπνεύστηκαν και πρόσθεσαν ένα πρόγραμμα σπουδών «Ευτυχία» βασισμένο στο βιβλίο.

«Αλλά τα καλά νέα διασχίζουν επίσης τα σύνορα. Αν είμαστε σε θέση να διαδώσουμε τον Δρόμο προς την Ευτυχία σε όλο το Παντζάμπ αυτό δεν θα διευθετήσει απλώς την Ινδία, θα διευθετήσει επίσης το Πακιστάν».

«Είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα τέτοιο βιβλίο στο σχολείο μας» είπε ο διευθυντής του Διεθνούς Λυκείου «Tej Rasila». «Οι μαθητές θα το διαβάσουν αυτό και θα κάνουν ακόμα και τους γονείς τους και τους παππούδες τους να διαβάσουν το βιβλίο. Είναι ένας πλήρης οδηγός για τα παιδιά».

Ο Διευθυντής του Δρόμου προς την Ευτυχία της Ινδίας ξέρει με σιγουριά ότι αυτό που κάνουν σημαίνει ότι είναι στον δρόμο να διασώσουν το Παντζάμπ. «Είχα ήδη δει τη μαγεία της μείωσης [στη χρήση] σε άλλες πολιτείες» είπε. «Αλλά τα καλά νέα διασχίζουν επίσης τα σύνορα» προσθέτει σχετικά με τις πολιτικές εντάσεις στην περιοχή αυτή. «Αν είμαστε σε θέση να διαδώσουμε τον Δρόμο προς την Ευτυχία σε όλο το Παντζάμπ αυτό δεν θα διευθετήσει απλώς την Ινδία, θα διευθετήσει επίσης το Πακιστάν».ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ
Η ηθική πρόκληση της σημερινής νεολαίας του Μεξικού παρουσιάζεται από αυτές τις στατιστικές της χρονιάς.

16.000

ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΗΦΘΗ

σε μία μόνο χρονιά για τη συμμετοχή σε διάφορα είδη εγκλήματος.

ΤΟ 62%

ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

για το έγκλημα για το οποίο κατηγορήθηκαν προτού φυλακιστούν.

ΤΟ 17%

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΑΓΗΤΟ

στο σπίτι τους όταν μεγάλωναν.

ΤΟ 41%

ΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ Ή ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ

τακτικά κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας.

ΤΟ 45%

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ

ότι αφήνοντας τη φυλακή θα είναι καλύτερα απ’ όταν μπήκαν μέσα.ΚΑΝΤΕ ΔΩΡΕΑ

Το Ίδρυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία Διεθνώς εργάζεται για να αντιστρέψει την ηθική παρακμή στην κοινωνία, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη και την τιμιότητα μέσα από την ευρεία διανομή των 21 διδαγμάτων του. Η παραγωγή και η διανομή για το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία και για τα υλικά του προγράμματος διδασκαλίας στηρίζεται σε δωρεές.