ΝΕΑΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ 21 ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Η Αστυνομία του Νταβάο στις Φιλιππίνες περήφανα επιδεικνύει τα αντίτυπα του Δρόμου προς την Ευτυχία κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Ο πρεσβευτής του Δρόμου προς την Ευτυχία, Jerry de Tagle, δουλεύει με αξιωματούχους των Φιλιππίνων για να προσεγγίσει κάθε κάτοικο των Φιλιππίνων με τα 21 διδάγματα του Δρόμου προς την Ευτυχία.

Μετά από την ακρόαση του «Θαύματος της Κολομβίας» όπου η διανομή του Δρόμου προς την Ευτυχία στο 20 τοις εκατό του πληθυσμού της Κολομβίας είχε ως αποτέλεσμα 62% μείωση στις ανθρωποκτονίες, ο ντόπιος Φιλιππινέζος, Jerry de Tagle, οραματίστηκε ένα σχέδιο για να φέρει αυτό το θαύμα της Κολομβίας στην πατρίδα του.

Όταν η εγκληματικότητα αυξήθηκε κατά 46 τοις εκατό στο αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων, το 2015, η Εθνική Αστυνομία των Φιλιππίνων ήταν απεγνωσμένη για απαντήσεις ώστε να αποκαταστήσει την ειρήνη και την ασφάλεια στον λαό της.

Έτσι ο de Tagle ένωσε τις δυνάμεις του με τον Αρχηγό της Αστυνομίας του Νταβάο και παρέδωσε το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο σε 45 αστυνομικούς και μέλη του προσωπικού. Έναν μήνα αργότερα, αυτοί οι αστυνομικοί διεξήγαγαν την πρώτη τους δοκιμαστική διανομή, προσεγγίζοντας 2.000 ανθρώπους με τον Δρόμο προς την Ευτυχία στον πυρήνα του εγκλήματος στο Νταβάο – στην αγορά Μπανκερόχαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια άμεση μείωση κατά 70% της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Η φήμη για την αποτελεσματικότητα του Δρόμου προς την Ευτυχία διαδόθηκε μεταξύ των Φιλιππινέζων στρατιωτικών και αστυνομικών που επέμεναν να έρθει η ομάδα του de Tagle να εκπαιδεύσει τους στρατιώτες και αστυνομικούς τους. Από το αίτημα του Συνταγματάρχη Rodrigo Bonifacio να εκπαιδευτούν 18.000 φρουροί φυλακών μέχρι αιτήματα της 1003ης Ταξιαρχίας του Στρατού, αυτοί που εκπαιδεύονται στα 21 διδάγματα ξεκίνησαν μια εθνική καμπάνια του Δρόμου προς την Ευτυχία. Παρομοίως, στο Νταβάο, η αστυνομία διένειμε τον Δρόμο προς την Ευτυχία από πόρτα σε πόρτα στα σπίτια των εμπόρων ναρκωτικών και των χρηστών ενθαρρύνοντάς τους να αφήσουν τα ναρκωτικά για πάντα.

Μόνο τρεις μήνες αφότου ο de Tagle παρέδωσε το πρώτο του σεμινάριο, 1.065 χρήστες ναρκωτικών και έμποροι παραδόθηκαν στην αστυνομία στην πόλη Κεζόν. Συνολικά, ο de Tagle πυροδότησε μια επανάσταση των Φιλιππίνων του Δρόμου προς την Ευτυχία. Πάνω από 7.800 αξιωματούχοι εκπαιδεύτηκαν στο πρόγραμμα, 33.000 βιβλιαράκια του Δρόμου προς την Ευτυχία διανεμήθηκαν σε όλη τη χώρα, πάνω από 6,1 εκατομμύρια Φιλιππινέζοι προσεγγίστηκαν μέσω της διανομής βιβλίων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ως αποτέλεσμα, ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Αστυνομίας των Φιλιππίνων, ο Στρατηγός Ronald dela Rosa ανακοίνωσε μια πτώση κατά 49% στο έγκλημα το 2016 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Από τότε, ο de Tagle συνέχισε να επεκτείνει τα εκπαιδευτικά του σεμινάρια. Πιο πρόσφατα, εκπαίδευσε 3.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων ενός στρατηγού, ενός δημάρχου και άλλων αστυνομικών και κυβερνητικών αξιωματούχων σχετικά με την «Ηθική για τη Δημιουργία του Έθνους».

Ο Jerry de Tagle διασφαλίζει ότι η ώθηση που δημιουργήθηκε από τα 21 διδάγματα συνεχίζει να φέρνει πνευματική υγεία σε κάθε πτυχή του έθνους των Φιλιππίνων.ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ
Μια Νέα Χρονιά Δυνητικής Ευτυχίας

Για να προετοιμαστούν για τη διάσημη Χριστουγεννιάτικη Παρέλαση του Χόλυγουντ, οι εθελοντές σκούπισαν τους δρόμους.

Μια εντελώς νέα χρονιά είναι μπροστά μας. Υπάρχουν πολλές ενέργειες που μπορούν να γίνουν όλο τον χρόνο για την εφαρμογή των διδαγμάτων του Δρόμου προς την Ευτυχία και για να γίνει μια αληθινή διαφορά στη ζωή κάποιου και στην κοινότητα. Πέρυσι, το παράρτημα του Λος Άντζελες για τον Δρόμο προς την Ευτυχία ήταν αποφασισμένο να κάνει τη γενέτειρά τους να λάμπει για τους θεατές από την Ετήσια Χριστουγεννιάτικη Παρέλαση του Χόλυγουντ.

Είναι η μεγαλύτερη γιορτή των Χριστουγέννων στις ΗΠΑ, προσελκύοντας πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές και την έχουν δει εκατομμύρια ακόμη άνθρωποι στην τηλεόραση. Οπότε, με το να εφαρμόζουν το δίδαγμα «Προφύλαγε και Βελτίωνε το Περιβάλλον σου», οι εθελοντές οργάνωσαν ένα πρόγραμμα καθαρισμού των δρόμων την ημέρα πριν από την παρέλαση. Αυτό ενθάρρυνε την πόλη να δωρίσει δεκάδες σκούπες, βούρτσες, φτυάρια και άλλα υλικά καθαρισμού.

Ένας αντιπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου του Λος Άντζελες συνάντησε την ομάδα για να δώσει την τελική έναρξη. Μια ομάδα 30 ατόμων βγήκαν στους δρόμους με μπλουζάκια του Δρόμου προς την Ευτυχία και δεκάδες σακούλες γεμάτες με βρωμιά και συντρίμμια κατά μήκος της πορείας της παρέλασης. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης το επόμενο βράδυ, εκατομμύρια άνθρωποι διεθνώς είχαν την ευκαιρία να δουν το Χόλυγουντ να λάμπει.ΚΑΝΤΕ ΔΩΡΕΑ

Το Ίδρυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία Διεθνώς εργάζεται για να αντιστρέψει την ηθική παρακμή στην κοινωνία, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη και την τιμιότητα μέσα από την ευρεία διανομή των 21 διδαγμάτων του. Η παραγωγή και η διανομή για το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία και για τα υλικά του προγράμματος διδασκαλίας στηρίζεται σε δωρεές.