ΝΕΑΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ

ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ

(Από τα αριστερά) Ο Αιδεσιμότατος Alfreddie Johnson, ο ράπερ The Game, ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Λος Άντζελες Charlie Beck και ο ιερέας Tony Muhammad συγκεντρώνονται στη Σύνοδο Ειρήνης Όλων των Συμμοριών.
Ο ιερέας του έθνους του Ισλάμ, Tony Muhammad, μεσολαβεί για τη δημιουργία μιας ιστορικής εκεχειρίας μεταξύ συμμοριών στο Νότιο Κεντρικό Λος Άντζελες με τον Δρόμο προς την Ευτυχία.

Το Λος Άντζελες, η γενέτειρα των διαβόητων συμμοριών Bloods και Crips, θεωρείται εδώ και καιρό η «Παγκόσμια Πρωτεύουσα των Συμμοριών». Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 150.000 άτομα που είναι ύποπτα για συμμετοχή σε συμμορίες στην περιοχή.

Όταν ο ιερέας Tony Muhammad, Διευθυντής Δυτικής Περιφέρειας του Έθνους του Ισλάμ, έμαθε για τον Δρόμο προς την Ευτυχία, ήξερε ότι είχε στα χέρια του έναν καταλύτη αρκετά ισχυρό ώστε να θεραπεύσει επιτέλους τους δρόμους της πόλης.

Αυτός και ο ιερέας Alfreddie Johnson από την Εκκλησία των Βαπτιστών δημιούργησαν το Ίδρυμα Ενωμένοι εν Ειρήνη για να χτίσουν γέφυρες ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες και να φέρουν την ειρήνη στους δρόμους του Λος Άντζελες χρησιμοποιώντας τον Δρόμο προς την Ευτυχία. Μια μέρα, του ήρθε μια ιδέα: Τι θα γινόταν αν οργάνωναν μια ομάδα από μοτοσικλετιστές για να κάνουν μαζί μια βόλτα με τις μηχανές ως το «Ιππικό Γαλήνης» για να διαδώσουν το μήνυμά τους στον δρόμο; Κι έτσι ξεκίνησαν οι Πορείες Ειρήνης.

Το πρώτο βήμα για τη συμφιλίωση ήταν να συνεργαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι μοτοσικλετιστές από αντίπαλες συμμορίες και ομάδες. Η πρώτη πορεία πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 και είχε τεράστια επιτυχία. Τα νέα διαδόθηκαν γρήγορα και ακόμα περισσότερες ομάδες συμφώνησαν να συμμετέχουν. Κάθε μήνα οι Πορείες Ειρήνης γίνονταν σε μια διαφορετική γειτονιά που μαστιζόταν από τη βία, συμπεριλαμβανομένων διαβόητων κοινοτήτων όπως το Κόμπτον, το Κάρσον, το Λονγκ Μπιτς και το Γουάτς. Σε κάθε στάση, μοίραζαν προσαρμοσμένες εκδόσεις του Δρόμου προς την Ευτυχία.

Μέχρι σήμερα 137 συμμορίες μοτοσικλετιστών και 69 λέσχες αυτοκίνητων έχουν συμμετάσχει σε 50 Πορείες Ειρήνης σε 33 πόλεις και γειτονιές, στις οποίες η βία έχει μειωθεί μέχρι και 50%.

Τον Ιούλιο του 2016 διαδοχικοί πυροβολισμοί εκ μέρους της αστυνομίας εις βάρος δύο νέων μαύρων ανδρών αύξησαν τις εντάσεις σε σημείο βρασμού σε όλη τη χώρα. Ο ράπερ The Game ήθελε να κάνει κάτι για το Λος Άντζελες και πλησίασε τον ιερέα Tony Muhammad για να λάβει καθοδήγηση. Εκείνος πρότεινε στον The Game να συγκεντρώσει μέλη συμμοριών από όλο το Λος Άντζελες και να πάνε στην αστυνομία με ειρηνικές διαθέσεις. Μαζί με τον διάσημο ράπερ Snoop Dogg, οργάνωσαν μια πορεία προς την έδρα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, όπου είχαν μια συνάντηση με τον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Μετά από αυτόν τον ιστορικό και επιτυχημένο διάλογο, ο ιερέας Tony Muhammad οργάνωσε στο Ίνγκλγουντ μια Σύνοδο Ειρήνης Όλων των Συμμοριών. Ένα εκπληκτικό πλήθος σχεδόν 3.000 ανθρώπων εμφανίστηκε, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων, μέσων μαζικής ενημέρωσης και αξιωματούχων της κυβέρνησης και, πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος του Λος Άντζελες, Eric Garcetti και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Charlie Beck. Για πρώτη φορά, τα μέλη από 25 αντίπαλες συμμορίες ενώθηκαν κάτω από μία στέγη και μετέδωσαν τα παράπονά τους με εποικοδομητικό τρόπο. Ο ιερέας Tony Muhammad ενθάρρυνε τη συμφιλίωσή τους και όλοι τους συμφώνησαν σε μια εκεχειρία, υπογράφοντας μια συνθήκη ειρήνης για να επισημοποιήσουν αυτή την απόφαση.

Μέλη συμμοριών από 14 πόλεις σε όλη τη χώρα έχουν προσεγγίσει τον ιερέα Tony Muhammad για να ζητήσουν τη βοήθειά του να ηγηθεί σε Συνόδους Ειρήνης Όλων των Συμμοριών και στη δική τους πόλη.ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ
Δημιουργήστε το Δικό σας Προσαρμοσμένο Εξώφυλλο

Το προσαρμοσμένο εξώφυλλο που χρησιμοποιείται από τον ιερέα Tony Muhammad για τις Πορείες Ειρήνης.

Ως ο πρώτος κώδικας ηθών που βασίζεται εξολοκλήρου στην κοινή λογική, Ο Δρόμος προς την Ευτυχία σάς παρέχει έναν αποτελεσματικό και απλό τρόπο για να βελτιώσετε την κοινότητά σας.

Το μήνυμα και τα διδάγματα από το βιβλιαράκι φτιάχτηκαν για να τα μοιραζόμαστε. Η σελίδα με τίτλο «Γιατί σου Έδωσα Αυτό το Βιβλίο» γράφει: «Η επιβίωσή σου έχει σημασία για μένα».

Άτομα, εταιρείες, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, υπηρεσίες επιβολής του νόμου και κυβερνητικοί φορείς έχουν πάρει αυτό το μήνυμα στα σοβαρά και έχουν κάνει τον Δρόμο προς την Ευτυχία δικό τους. Αυτό το κάνουν μέσω των προσαρμοσμένων εξώφυλλων για τα βιβλιαράκια που μεταδίδουν τον μοναδικό ρόλο που παίζουν αυτοί στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, πράγμα στο οποίο θα βοηθήσουν τα 21 διδάγματα.

Όπως βλέπετε σ’ αυτή την ιστορία στο πρωτοσέλιδο, ο ιερέας Tony Muhammad και ο Αιδ. Alfreddie Johnson δημιούργησαν ένα ειδικά σχεδιασμένο εξώφυλλο για το Ίδρυμα Ενωμένοι εν Ειρήνη.

Μπορείτε να κάνετε κι εσείς το ίδιο, αρκεί να έρθετε σε επαφή με το Ίδρυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία Διεθνώς.ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Το Ίδρυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία Διεθνώς εργάζεται για να αντιστρέψει την ηθική παρακμή στην κοινωνία, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη και την τιμιότητα μέσα από την ευρεία διανομή των 21 διδαγμάτων του. Η παραγωγή και η διανομή για το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία και για τα υλικά του προγράμματος διδασκαλίας στηρίζεται σε δωρεές.