ΝΕΑΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ

ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Τα άρμα του Δρόμου προς την Ευτυχία στον 34ο ετήσιο εορτασμό «Χριστούγεννα στο Χωριό» στο Φερ Όουκς της Καλιφόρνια, υπό την αιγίδα του Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Τα 21 διδάγματα για την ευτυχία διαφημίζονται στον 34ο ιδιαίτερο εορτασμό των Χριστουγέννων.

Ο 34ος ετήσιος εορτασμός «Χριστούγεννα στο Χωριό» υπό την αιγίδα του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Φερ Όουκς στην Καλιφόρνια, μεταφέρουν τη χαρά των Χριστουγέννων σε χιλιάδες ανθρώπους αυτόν τον χρόνο, με ένα σπιτάκι φτιαγμένο από μελόψωμο, με χειροτεχνίες στο Εργαστήρι του Άη Βασίλη και με την Παρέλαση του Φωτός κατά μήκος της Λεωφόρου του Φερ Όουκς.

Η Εκκλησία της Scientology του Σακραμέντο και οι τοπικές Μίσιον της Scientology ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα άρμα για τη φετινή παρέλαση προς τιμήν του Δρόμου προς την Ευτυχία· ένα από τα δεκάδες άρματα που δημιουργήθηκαν από ομάδες της τοπικής κοινότητας. Τα άρματα προχώρησαν κατά μήκος της πορείας της παρέλασης, συνοδευόμενα από μουσικές μπάντες, χορευτές, αξιωματούχους, παλιά μοντέλα αυτοκινήτων και, γενικότερα, με Χριστουγεννιάτικο κέφι.

Οι εθελοντές από τα τοπικά παραρτήματα του Δρόμου προς την Ευτυχία βοήθησαν στη δημιουργία του άρματος. Η Εκκλησία της Scientology και οι Μίσιον της χρηματοδοτούν αυτά τα παραρτήματα για να βελτιώσουν τις κοινότητές τους, προωθώντας αυτόν τον μη θρησκευτικό οδηγό κοινής λογικής για μια καλύτερη ζωή.

Επάνω στο άρμα, μια νεαρή εθελόντρια κρατούσε μια ταμπέλα που έφερε τον τίτλο ενός από τα 21 διδάγματα του βιβλίου Ο Δρόμος προς την Ευτυχία, «Να Τιμάς και να Βοηθάς τους Γονείς σου» – ένα κατάλληλο σύνθημα γι’ αυτή την εκδήλωση οικογενειακού χαρακτήρα. Το κεφάλαιο λέει:

Παρ’ όλες τις δυσκολίες, πρέπει κανείς να θυµάται πως αυτοί είναι οι µόνοι γονείς που έχει. Και ως γονείς, ό,τι κι αν είναι, θα πρέπει να τους σέβεται και να τους βοηθά.

Ο δρόμος προς την ευτυχία περιλαμβάνει το να έχει κανείς καλές σχέσεις με τους γονείς του ή μ’ εκείνους που τον ανάθρεψαν. – Δίδαγμα 5ΘΕΛΟΥΜΕ πραγματικά ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΑΣ

Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για μια νέα αρχή και για να διασώσουμε την ευκαιρία κάποιου άλλου να έχει ένα καλύτερο αύριο, μέσω της διανομής του Δρόμου προς την Ευτυχία, όπως δείχνουν αυτές οι δύο ιστορίες.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΑ

«Ήμουν ένα από αυτά τα παιδιά που αποκαλούνται ως “πρόβλημα”. Και, όντως, είχα προβλήματα με τον νόμο, το σχολείο και τους γονείς μου. Στην προσωπική μου ζωή δεν τα πήγαινα καλά – διέπραττα εγκλήματα, έκανα κατάχρηση αλκοόλ και έπαιρνα ναρκωτικά. Στους σχολικούς ελέγχους είχα Α, αλλά μόνο ως μέρος της λέξης “απούσα”.

Οι γονείς μου άφησαν μια μέρα ένα αντίτυπο του Δρόμου προς την Ευτυχία στο κρεβάτι μου και κάθισα και το διάβασα. Το βιβλίο περιείχε πολλές αρχές που πάντοτε ήθελα να ακολουθήσω, αλλά είχα αποτύχει να το κάνω, ακόμη και σε πολύ απλά πράγματα που σκεφτόμουν ότι δε θα ήταν πρόβλημα για μένα, όπως το “Να Είσαι Άξιος Εμπιστοσύνης”.

Κάτι μου συνέβη όταν αντίκρισα τη σκληρή πραγματικότητα και συνειδητοποίησα ότι δεν ήμουν άξια εμπιστοσύνης. Αποφάσισα να αλλάξω. Άρχισα να παίρνω σωστές αποφάσεις στη ζωή μου. Τώρα είμαι μια αρκετά επιτυχημένη ηθοποιός και συνθέτης. Στην πραγματικότητα, η πρώτη μου Παγκόσμια Πρεμιέρα είναι με τη φιλαρμονική Ορχήστρα του Βρανδεμβούργου. Υποστηρίζω αυτό το πρόγραμμα γιατί ξέρω πως εάν οι γονείς μου δε μου είχαν δώσει αυτό το βιβλίο, τώρα θα ήμουν πιθανότατα στη φυλακή».

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟΣ

«Κλεψιές, καβγάδες, κοπάνες, αυθάδεια προς τη µητέρα µου, είναι µερικά από τα πράγµατα που έκανα σε καθηµερινή βάση πριν από δύο χρόνια. Δεν είχα κανέναν στόχο στη ζωή. Δεν µε ένοιαζε ακόµα και να µε πυροβολούσαν και να πέθαινα. Δεν είχα καμία επικοινωνία µε την οικογένειά µου.

Άρχισα να κάνω το μάθημα του Δρόμου προς την Ευτυχία και με περηφάνια μπορώ να πω ότι μου έσωσε τη ζωή. Τώρα εργάζοµαι και τα πάω µια χαρά στο σχολείο. Έχω πολύ καλή επικοινωνία µε την οικογένειά µου. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι έχω πλέον έναν σκοπό».ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΒΙΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Η πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι φορείς επιβολής του νόμου φαίνεται σ’ αυτούς τους αριθμούς.

1.248.185

ΒΙΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

διαπράχθηκαν μέσα σε έναν χρόνο – μια αύξηση 4,1% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά

95.730

ΒΙΑΣΜΟΙ

δηλώθηκαν στα όργανα επιβολής του νόμου σε μια περίοδο 12 μηνών

7.919.035

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

σε έναν χρόνο, συμπεριλαμβανομένων διαρρήξεων, μικροκλοπών και κλοπών οχημάτων

15,6

ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ

χάθηκαν σε καταστροφή ακίνητης περιουσίας και σε εγκλήματα κατά της περιουσίας μέσα σε έναν μόνο χρόνο

10,7

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

πραγματοποιήθηκαν από υπηρεσίες επιβολής του νόμου των ΗΠΑ σε μια περίοδο 12 μηνών, χωρίς να μετράμε τις συλλήψεις για παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίαςΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Το Ίδρυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία Διεθνώς εργάζεται για να αντιστρέψει την ηθική παρακμή στην κοινωνία, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη και την τιμιότητα μέσα από την ευρεία διανομή των 21 διδαγμάτων του. Η παραγωγή και η διανομή για το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία και για τα υλικά του προγράμματος διδασκαλίας στηρίζεται σε δωρεές.