ΝΕΑΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ

ΑΝΑΚΤΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ

Ο V.J. Smith, Ιδρυτής και Πρόεδρος του παραρτήματος του συλλόγου MAD MADS της Μινεάπολης, παρουσιάζει την έκδοση του Δρόμου προς την Ευτυχία με το ειδικά προσαρμοσμένο εξώφυλλο γι’ αυτή την ομάδα.
Ο V.J. Smith ανακτά τις γειτονιές της Μινεάπολης και χρησιμοποιεί τον Δρόμο προς την Ευτυχία ως μέρος του προγράμματός του για να τα καταφέρει.

«Δουλεύουμε με άνδρες, δουλεύουμε με γυναίκες, δουλεύουμε με όλους, αλλά ο σύλλογος MAD DADS σχεδιάστηκε για να βγάλει τους ανθρώπους από την απάθεια» λέει ο V.J. Smith, Ιδρυτής και Πρόεδρος του παραρτήματος του συλλόγου MAD MADS και εθνικός Πρόεδρος των MAD DADS.

Ο σύλλογος MAD DADS (Men Against Destruction, Defending Against Drugs and Social Disorder – Άνδρες Εναντίον της Καταστροφής και Υπέρ της Άμυνας Κατά των Ναρκωτικών και της Κοινωνικής Αναταραχής) ιδρύθηκε το 1989 στην Ομάχα της Νεμπράσκα, από άνδρες και πατεράδες που είχαν αγανακτήσει με τη βία των συμμοριών και τα ναρκωτικά στην κοινότητά τους. Ο V.J. Smith ίδρυσε το παράρτημα της Μινεάπολης το 1998.

Συναντηθήκαμε με τον V.J. για να ανακαλύψουμε πώς ενσωματώνει τον Δρόμο προς την Ευτυχία στα προγράμματα των MAD DADS.

Τι σημαίνει να είναι κανείς μέλος των MAD DADS;

«Είμαστε οι άνθρωποι εκείνοι που θέλουν να γεμίσουν το κενό για όσους δεν μπορούν να είναι πατεράδες, παραδείγματα προς μίμηση ή μέντορες στην κοινότητά μας. Ξέρουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί από εμάς που έχουν φυλακιστεί, που είναι εθισμένοι στα ναρκωτικά, που απλώς δεν ασχολούνται με τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους και την κοινότητά τους με θετικό τρόπο.

»Οπότε, θέλουμε να είμαστε εκείνοι που θα μεταδώσουν το μήνυμα για να κάνουν τη διαφορά στις φυλακές, στα σχολεία, στους δρόμους, στις εκκλησίες και παντού στην κοινότητα για να βοηθήσουμε να μεταμορφωθούν οι οικογένειές μας και οι πατεράδες μας».

Ποιο θέμα έχει τη μεγαλύτερη σημασία για εσάς;

«Έχουμε ανθρώπους στην κοινότητά μας που δεν καταλαβαίνουν τι είναι η ευτυχία. Η ευτυχία δεν έχει να κάνει με το πόσα χρήματα έχεις. Δεν έχει να κάνει με το τι είδους αυτοκίνητο οδηγείς. Η ευτυχία δεν έχει να κάνει με το είδος του σπιτιού στο οποίο μένεις ή οτιδήποτε τέτοιο. Η ευτυχία είναι στ’ αλήθεια κάτι βαθιά μέσα σου και μόλις κατανοήσεις πώς λειτουργεί αυτό, τότε μπορείς να είσαι πιο ευτυχισμένος.

»Ο στόχος μας είναι πάντα να προσεγγίζουμε τις μειονότητες, τις κατώτερες κοινωνικές τάξεις, τους χαμένους και εκείνους που παραβλέπονται από τους άλλους ή που, μερικές φορές, πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης. Έτσι, ο στόχος μας είναι να βοηθήσουμε αυτά τα άτομα να είναι καλύτερα, να κατανοήσουν πώς είναι να έχεις μια ικανοποιητική ζωή. Καταλαβαίνω πως, ναι, υπάρχουν προκλήσεις, αλλά έχει κανείς τη δύναμη, έχει τη δύναμη μέσα του να κατακτήσει αυτές τις προκλήσεις και να βγει νικητής. Εμείς απλώς πρέπει να του δείξουμε πώς να το κάνει αυτό· να του δώσουμε τα μέσα για να το καταφέρει, να τον υποστηρίξουμε για να είναι δυνατός».

Πώς ταιριάζει Ο Δρόμος προς την Ευτυχία με το πρόγραμμά σας;

«Αρχίσαμε να συνεργαζόμαστε με τον Δρόμο προς την Ευτυχία πριν από επτά χρόνια περίπου.

»Βάλαμε το λογότυπό μας και τις πληροφορίες μας στο εξώφυλλο του βιβλίου και αρχίσαμε να τα υπογράφουμε και να τα διανέμουμε στους ανθρώπους. Υπογράφαμε με το όνομά μας και λέγαμε: “Μπορείς να είσαι ευτυχισμένος. Γιατί δεν το διαβάζεις αυτό;”.

«Η ευτυχία είναι στ’ αλήθεια κάτι βαθιά μέσα σου και μόλις κατανοήσεις πώς λειτουργεί αυτό, τότε μπορείς να είσαι πιο ευτυχισμένος».

»Μετά ακούγαμε τους ανθρώπους να λένε: “Ξέρεις, διάβασα αυτό το βιβλίο και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζω τη ζωή. Άλλαξε το πώς αισθάνομαι για τα πράγματα”.

»Έτσι, έχουμε αυτά τα βιβλία, όταν οι άνθρωποι έρχονται στο γραφείο μας, και έχουμε στοίβες απ’ αυτά στον χώρο υποδοχής. Αν κάποιος φαίνεται να είναι λιγάκι δυστυχισμένος, λέμε: “Κοίτα, διάβασε αυτό το βιβλίο. Μπορεί να σε βοηθήσει”».

Ποια είναι η ανταμοιβή σας από τη διανομή του Δρόμου προς την Ευτυχία σε άλλους;

«Ένα από τα πράγματα που μου αρέσει πολύ να κάνω είναι να υπογράφω αυτό το βιβλίο και να το δίνω σε κάποιον γιατί νιώθω σαν να υπογράφω και να τους δίνω τη χαρά τους. Υπογράφω και τους δίνω την ευτυχία τους. Υπογράφω και τους δίνω το μέλλον τους.

»Έστω και λίγες μόνο πληροφορίες θα βοηθήσουν ένα άτομο να φτάσει μακριά και να έχει μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα».ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Το Ίδρυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία Διεθνώς εργάζεται για να αντιστρέψει την ηθική παρακμή στην κοινωνία, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη και την τιμιότητα μέσα από την ευρεία διανομή των 21 διδαγμάτων του. Η παραγωγή και η διανομή για το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία και για τα υλικά του προγράμματος διδασκαλίας στηρίζεται σε δωρεές.