ΝΕΑΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ

ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ

Το παράρτημα του Δρόμου προς την Ευτυχία της Νότιας Αφρικής παραδίδει σεμινάρια σε μαθητές, στην αστυνομία, σε μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Το παράρτημα του Δρόμου προς την Ευτυχία στη Νότια Αφρική προσεγγίζει κάθε επίπεδο της κοινωνίας και κάθε γωνιά της χώρας τους για να αντιμετωπίσει την αύξηση του εγκλήματος.

Ενώ μερικά βήματα προόδου έχουν γίνει, η Νότια Αφρική εξακολουθεί να έχει δυσκολίες με τη φήμη της ως μια από τις πρωτεύουσες εγκλήματος του κόσμου. Το 2017, το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας μειώθηκε κατά 1,8%, αλλά δεν μειώθηκαν όλα τα είδη εγκληματικότητας. Οι δολοφονίες, για παράδειγμα, αυξάνονται για την 5η συνεχόμενη χρονιά, με 52 δολοφονίες την ημέρα κατά μέσο όρο.

Αλλά το παράρτημα του Δρόμου προς την Ευτυχία της Νότιας Αφρικής, υπό την ηγεσία της Heidi Wolfaardt, ξέρει τη λύση: Ο Δρόμος προς την Ευτυχία (TWTH). Η ομάδα ξεκίνησε μια δυναμική στο έπακρο προσπάθεια για να ενημερώσουν κάθε τομέα της κοινωνίας της Νότιας Αφρικής με τα 21 διδάγματα.

Επειδή η αστυνομία ασχολείται με το πρόβλημα της εγκληματικότητας σε όλες του τις μορφές, είναι ένα κύριο επίκεντρο της εκπαίδευσης. Για παράδειγμα, μια παρουσίαση στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος στο Σάνισαϊντ της Πρετόρια κατέληξε σε μια συνεργασία που ξεκίνησε με την εκπαίδευση 100 αστυνομικών. Η εκπαίδευση έγινε με το Αστυνομικό Τμήμα Πάρκβιου στο Γιοχάνεσμπουργκ, καθώς και με τη νεολαία του Κοινοτικού Φόρουμ της Αστυνομίας για το Αστυνομικό Τμήμα Κάτλχονγκ.

Ένας αξιωματικός, ο Hermanus «Spook» van der Berg, που ονομάστηκε κορυφαίο μέλος στην εθνική αστυνομία, είδε την αξία του Δρόμου προς την Ευτυχία. Κανόνισε την εκπαίδευση των δικών του αστυνομικών και την παράδοση σε τρία σχολεία στον Δήμο Ολιβενούτμπος. Ο επικεφαλής του Κλάδου Πρόληψης Κοινωνικού Εγκλήματος στο Αστυνομικό Τμήμα Μπράμλεϊ –που ξέρει τη σύνδεση της εγκληματικότητας με τα ναρκωτικά και τη φτώχεια– παρακολούθησε ένα σεμινάριο του Δρόμου προς την Ευτυχία. Στη συνέχεια, έφερε μαζί του στο επόμενο σεμινάριο μέλη των κοινοτικών οργανισμών που καταπιάνονται με τα ναρκωτικά και τη φτώχεια.

Συνεργασίες δημιουργήθηκαν με ιδρύματα σε όλη τη χώρα που ενσωματώνουν τώρα τον Δρόμο προς την Ευτυχία στη δουλειά τους. Υπάρχει το Orlando Children’s Home στο Σοβέτο, που εκπαιδεύει τα παιδιά τους σχετικά με τα διδάγματα. Ο ΜΚΟ Change the Mind παραδίδει διαλέξεις του Δρόμου προς την Ευτυχία ως μέρος των κοινωνικών δραστηριοτήτων στο Δημοτικό Σχολείο Μπέρτραμς. Στο Κέιπ Τάουν, το Foundation for Positive Change έχει υιοθετήσει το βιβλιαράκι για το έργο τους με ανθρώπους που αναρρώνουν από τη χρήση ναρκωτικών και την κατάχρηση αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένων πρώην μελών συμμοριών.

Ο Δρόμος προς την Ευτυχία είναι μη θρησκευτικός, όμως, αγγίζει τον καθένα από οποιαδήποτε θρησκεία. Οι ιερείς το θεωρούν επομένως μια πηγή δεδομένων για τους ενορίτες τους. Για παράδειγμα, ο Πάστορας Shadrak ενέπνευσε άλλους 30 πάστορες να παραδίδουν σεμινάρια του Δρόμου προς την Ευτυχία. Ο Εθνικός Ηγέτης της Εκκλησίας της Νότιας Αφρικής Vuvu Kane, μετά την παρουσίαση του προγράμματος, έβαλε δύο από τους επισκόπους του και αρκετούς νέους εκκλησιαστικούς ηγέτες να εκπαιδευτούν στην παράδοση του προγράμματος.

Δεν υπάρχει γωνιά της Νότιας Αφρικής πολύ μακρινή ή πολύ μικρή για να ανυψώσει τη ζωή όλων μέσα από την ηθική καθοδήγηση του Δρόμου προς την Ευτυχία.

Εκδηλώσεις διεξάγονται σε ξεχωριστές μέρες για να προσεγγίσουν ακόμα περισσότερους. Αυτό περιλαμβάνει τη διανομή από το βιβλιαράκι στην Ημέρα του Μαντέλα, μια γιορτή προς τιμήν του πρώην Προέδρου Νέλσον Μαντέλα, καθώς και τη διανομή κατά τη διάρκεια της Ημέρας Ελευθερίας, που γιορτάζει την ημέρα των πρώτων δημοκρατικών εκλογών και τον χρόνο που ο Μαντέλα έγινε Πρόεδρος.

Ανεξάρτητα, όμως, από τον αριθμό των σεμιναρίων, ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι κάθε γωνιά της χώρας ενημερώνεται, είναι μέσω των ΜΜΕ. Έτσι συνεντεύξεις πάνω στα 21 διδάγματα έλαβαν χώρα στο Mams FM Radio, έναν σταθμό στον Δήμο Μαμελόντι. Άλλη μια στο UJFM ενημέρωσε 55.000 ακροατές, ενώ μια άλλη στο VOW FM ενημέρωσε 35.000.

Το Soweto TV πρόβαλε τις ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας του Δρόμου προς την Ευτυχία σε 70.000 άτομα και το SABC 1 έπαιξε κάθε δίδαγμα σε όλη τη Νότια Αφρική και σε άλλα κράτη της Αφρικής.

Δεν υπάρχει γωνιά της Νότιας Αφρικής πολύ μακρινή ή πολύ μικρή για να ανυψώσει τη ζωή όλων μέσα από την ηθική καθοδήγηση του Δρόμου προς την Ευτυχία. Και η ομάδα του Δρόμου προς την Ευτυχία συνεχίζει τις αποτελεσματικές της ενέργειες καθώς ο στόχος τους είναι να διασφαλίσουν ότι έχουν ενημερώσει κάθε κάτοικο της Νότιας Αφρικής με το μήνυμά του.ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Το Ίδρυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία Διεθνώς εργάζεται για να αντιστρέψει την ηθική παρακμή στην κοινωνία, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη και την τιμιότητα μέσα από την ευρεία διανομή των 21 διδαγμάτων του. Η παραγωγή και η διανομή από το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία και από τα υλικά του προγράμματος διδασκαλίας στηρίζεται σε δωρεές.