ΝΕΑΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ

Η ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΧΑΡΗ ΣΤΗ MARÍA LARA

H Κολομβιανή ηθοποιός και ανθρωπίστρια María Lara χρησιμοποιεί τον Δρόμο προς την Ευτυχία για να βοηθήσει κάθε τομέα της κοινωνίας: το στρατιωτικό προσωπικό, τους μαθητές και τις επιχειρήσεις.
Ως παιδί, η María Lara ήθελε να φέρει αλλαγή στην αγαπημένη της χώρα, την Κολομβία. Με τον Δρόμο προς την Ευτυχία το κάνει αυτό – και πολλά περισσότερα.

Η María Lara είναι μια ηθοποιός με πάθος για τη χώρα της – και ανθρωπιστικό σκοπό να την ανυψώσει. Γεννημένη στην Καρταχένα, μεγάλωσε με περηφάνια που είναι από την Κολομβία. Αλλά ήδη στην ηλικία των πέντε είχε επίγνωση του εμφυλίου πολέμου, των συμμοριών, των ναρκωτικών και της βίας στη χώρα της. «Θυμάμαι να κλαίω γι’ αυτό, και εκείνη τη στιγμή είπα: “Η Κολομβία θα δώσει ένα μάθημα στον κόσμο”».

Η Lara σπούδασε βιομηχανική μηχανική στο κολέγιο, και ενώ πήρε το πτυχίο της, κέρδισε τα εθνικά καλλιστεία και στη συνέχεια εξασφάλισε την πρώτη της τηλεοπτική σειρά. Μετακόμισε στην Μπογκοτά, και η καριέρα της απογειώθηκε. Παρά την επιτυχία της, ωστόσο, η Lara ένιωθε ότι είχε ξεχάσει τον δικό της σκοπό. Αφότου έμαθε για τον Δρόμο προς την Ευτυχία (TWTH) από τη Βενεζουελανή ηθοποιό Ruddy Rodríguez, αναζωπυρώθηκε. Έγινε η Πρεσβευτής του Δρόμου προς την Ευτυχία για την Κολομβία και δημιούργησε το δικό της ειδικά σχεδιασμένο εξώφυλλο για το βιβλιαράκι. «Η διαφθορά, η χρήση ναρκωτικών, οι συμμορίες υπάρχουν λόγω της έλλειψης ηθικών αξιών. Αυτό χειρίζεται ο TWTH» λέει η Lara. Πήρε το βιβλιαράκι μαζί της σε συνεντεύξεις των ΜΜΕ και σύντομα οι ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας του TWTH μεταδίδονταν στην τηλεόραση. Ένα από τα πρώτα της σεμινάρια ήταν για πρώην μέλη της διαβόητης συμμορίας των Latin Kings. Στη συνέχεια, για να προσεγγίσει τους νέους πριν τις συμμορίες, άρχισε να κάνει σεμινάρια για παιδιά. Το ένα σεμινάριο οδήγησε στο επόμενο, μέχρι που παρέδιδε 3 ή 4 σε μια μέρα, προσεγγίζοντας συνολικά 14.854 παιδιά με τον TWTH. Επιπλέον, δεν παρέδωσε απλώς σε εργαζομένους σε 121 επιχειρήσεις, αλλά και σε αστυνομικούς που πήραν τον TWTH στους δρόμους, δημιουργώντας μια καλύτερη σχέση με το κοινό. Με τη διακίνηση ναρκωτικών, την εγκληματικότητα και τα «σπίτια διαμελισμού» (όπου τα θύματα των πολέμων μεταξύ καρτέλ σκοτώνονταν) που ανακαλύφθηκαν δυτικά της Μπογκοτά, στην Μπουεναβεντούρα, η Lara πήγε εκεί. Παρέδωσε τον TWTH σε 300 μέλη του στρατιωτικού προσωπικού από το ναυτικό, το πεζικό και την αστυνομία, οι οποίοι διένειμαν 200.000 βιβλιαράκια στην πόλη. Μέσα σε 8 μήνες, τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι το έγκλημα στην περιοχή είχε πέσει κατά 70%, και η Lara προσκλήθηκε να παραδώσει το πρόγραμμα σε ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους. Όταν το Υπουργείο Άμυνας βραβεύτηκε από το Παράρτημα της Κολομβίας της Transparency International, ως το καλύτερο υπουργείο και δεύτερο πιο ηθικό από 287 ιδρύματα στη χώρα, αναγνώρισαν τον TWTH και τη María Lara επειδή τους βοήθησαν να «διασφαλίσουν τη διαφάνεια, με βάση τις θεμελιώδεις αξίες, αρχές και πρότυπα». Με το ποσοστό ανθρωποκτονιών της Κολομβίας να είναι το χαμηλότερο στα τελευταία 42 χρόνια, η Lara λέει: «Έχουμε ανακτήσει τη χώρα μας. Είμαι πολύ περήφανη». Δείτε την πλήρη ιστορία στο el.scientology.tv/MLara.ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ
Παρέχοντας μια Ηθική Πυξίδα στο Σχολείο

Τα 21 διδάγματα του Δρόμου προς την Ευτυχία παρέχουν μια ηθική πυξίδα στους μαθητές.

Τα σχολεία μας είναι το τέλειο περιβάλλον για τη διδασκαλία των μη θρησκευτικών αξιών που παρουσιάζονται στον Δρόμο προς την Ευτυχία. Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να παραγγείλουν οι εκπαιδευτικοί τα εκπαιδευτικά υλικά του Δρόμου προς την Ευτυχία και να τα χρησιμοποιήσουν στις τάξεις τους.

Αυτά τα υλικά είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να ενσταλάξουμε αξίες σε νέους με έναν ανοιχτό και μοντέρνο κώδικα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του 21ου αιώνα. Στον πυρήνα όλων των υλικών βρίσκεται Ο Δρόμος προς την Ευτυχία: Ένας Οδηγός Κοινής Λογικής για Καλύτερη Ζωή, με τα 21 διδάγματά του.

Το Βοηθητικό Πακέτο για τον Εκπαιδευτικό του Δρόμου προς την Ευτυχία είναι ένα ιδανικό πακέτο για δασκάλους. Περιλαμβάνει ένα πλήρες πρόγραμμα σπουδών, το βιβλίο σε φιλμ Ο Δρόμος προς την Ευτυχία, τις ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας Ο Δρόμος προς την Ευτυχία, αφίσες με κάθε δίδαγμα του βιβλίου και 24 αντίτυπα του Δρόμου προς την Ευτυχία.

Τα υλικά είναι δωρεάν για εκπαιδευτικούς στο gr.thewaytohappiness.org/educator.ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΣΕΒΑΣΜΟ

Το Ίδρυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία Διεθνώς εργάζεται για να αντιστρέψει την ηθική παρακμή στην κοινωνία, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη και την τιμιότητα μέσα από την ευρεία διανομή των 21 διδαγμάτων του. Η παραγωγή και η διανομή για το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία και για τα υλικά του προγράμματος διδασκαλίας στηρίζεται σε δωρεές.