ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Από πολύ μικρή ηλικία, οι μαθητές μπορούν να μάθουν για το Δρόμο προς την Ευτυχία.
Τι είναι το Ίδρυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία Διεθνώς;

Με έδρα κοντά στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, το Ίδρυμα ο Δρόμος προς την Ευτυχία είναι μία μη κερδοσκοπική, δημόσια εταιρεία που βοηθά τις δραστηριότητες των ατόμων και ομάδων σε όλο τον κόσμο, τα οποία χρησιμοποιούν το βιβλίο Ο Δρόμος προς την Ευτυχία και τα υλικά. Το Διεθνές Ίδρυμα ο Δρόµος προς την Ευτυχία, ιδρύθηκε το 1984 και δημοσιεύει το βιβλίο Ο Δρόμος προς την Ευτυχία σε 97 γλώσσες.

Μέσω της δουλειάς του Ιδρύματος, εκπαιδευτικοί, νομοθέτες, στελέχη εταιρειών και κρατικοί λειτουργοί μαθαίνουν να εφαρμόζουν το Δρόμο προς την Ευτυχία, ο καθένας στο δικό του ευρύτερο τομέα δράσης. Έτσι, σ’ αυτούς που υιοθετούν το βιβλιαράκι στο όνομα μιας αρμονικής και καλύτερης ζωής περιλαμβάνονται οργανισμοί τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους όσο η αστυνομία της Ονδούρας, ο Γενικός Γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού των Φιλιππίνων και το Κογκρέσο για τη Φυλετική Ισότητα.

Ποιος είναι ο σκοπός του Ιδρύματος Ο Δρόμος προς την Ευτυχία Διεθνώς;

Ο σκοπός του Ιδρύματος Ο Δρόμος προς την Ευτυχία Διεθνώς και το δίκτυό του είναι να δημιουργήσει μια ασφαλέστερη κοινωνία, που επιτυγχάνεται μέσα από τη διανομή του Δρόμου προς την Ευτυχία.

Μέσα από είκοσι ένα ηθικά διδάγματα, Ο Δρόμος για την Ευτυχία θέτει ένα πρότυπο συμπεριφοράς για τους πολίτες του κόσμου. Η συμφωνία αυτή δημιουργεί στη συνέχεια, έναν πολιτισμό, έναν τόπο όπου άτομα και ομάδες και χώρες είναι σε θέση να τα πάνε καλά μεταξύ τους χωρίς βία και πολέμους.

Ο πρωταρχικός σκοπός όλων των δραστηριοτήτων του Δρόμου προς την Ευτυχία, είναι μια συνεχής ροή των βιβλίων έξω στην κοινωνία. Η διανομή του βιβλίου φτιάχνει ένα ασφαλέστερο, πιο σταθερό άτομο και, συνεπώς, οικογένεια, ομάδα, γειτονιά, πόλη, κράτος, έθνος και κόσμο.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι μέρος του διεθνούς δικτύου που έχει διανείμει περίπου 100 εκατομμύρια βιβλία.

Πώς ιδρύθηκε το Ίδρυμα Ο Δρόμος προς την Ευτυχία;

Το Ίδρυμα εκτυπώνει και πωλεί αντίτυπα του Δρόμου προς την Ευτυχία και σχετικά βίντεο και έντυπα. Όλοι οι πόροι που λαμβάνονται για βιβλία και άλλα υλικά πηγαίνουν προς την παραγωγή περισσότερων υλικών και τη διανομή του Δρόμου προς την Ευτυχία σε όλη την υδρόγειο. Η χρηματοδότηση προέρχεται επίσης από τις συνεισφορές των ιδιωτών και οργανώσεων που υποστηρίζουν τους στόχους του Ιδρύματος για την αποκατάσταση της ηθικής, της εμπιστοσύνης και της ευπρέπειας μέσω ευρείας διανομής του βιβλίου.

Παίρνοντας κάποιο αντάλλαγμα, το Ίδρυμα εκδίδει επίσης άδειες για άτομα ή εταιρείες να ανατυπώσουν το βιβλιαράκι στη δική τους χώρα με το δικό τους σχέδιο στο εξώφυλλο.

Τι είναι το βιβλίο Ο Δρόμος προς την Ευτυχία;

Ο Δρόμος προς την Ευτυχία είναι ένας απλός, εύκολος και άμεσος οδηγός για καλές επιλογές. Βοηθά τα άτομα να πέρνουν θετικές αποφάσεις ή επιλογές, και αυτές οι αποφάσεις και οι επιλογές επηρεάζουν όλους τους άλλους.

Οι αρχές που βρίσκονται στο Δρόμο προς την Ευτυχία είναι θεμελιωμένες στην κοινή λογική και γραμμένες με σκοπό την εφαρμογή. Το βιβλίο αυτό είναι ένας πραγματικά σύγχρονος και πρακτικός οδηγός που ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει για να κατευθύνει με σιγουριά τον δρόμο του σε μια πιο ευτυχισμένη, πιο επιτυχημένη ζωή.

Παρέχοντας μια ηθική πυξίδα σε κάθε άνθρωπο οποιασδήποτε φυλής, χρώματος ή θρησκείας, γεφυρώνει επιτυχώς τα πολιτιστικά, θρησκευτικά και γλωσσικά εμπόδια. Και όπου το βιβλίο είναι ευρέως διαδεδομένο, επιφέρει ένα ασφαλέστερο, λιγότερο βίαιο περιβάλλον με βάση αυτές τις αρχές και αξίες κοινής λογικής.

Ο ηθικός κώδικας κοινής λογικής, υιοθετήθηκε επίσημα από τις μονάδες του Βασιλικού Στρατού της Ταϊλάνδης.


Πόσα αντίτυπα του Δρόμου προς την Ευτυχία έχουν διανεμηθεί;

Μέχρι σήμερα, πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα έχουν δημοσιευθεί και κυκλοφορήσει σε 97 γλώσσες σε περισσότερες από 170 χώρες.

Ποια θέματα εξετάζονται στο βιβλίο Ο Δρόμος προς την Ευτυχία;

Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει μια έκθεση σε βάθος που είναι εύκολο να διαβάσει και να καταλάβει κανείς. Διδάσκει με τρόπο που να έχει νόημα και μπορεί να δώσει σε ένα άτομο τις αξίες και την κατανόηση που απαιτείται έτσι ώστε να παίρνει έξυπνες, σωστές αποφάσεις στη ζωή.

Ποιος είναι ο συγγραφέας του βιβλίου, και γιατί το έγραψε;

Το βιβλίο Ο Δρόμος προς την Ευτυχία γράφτηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Η δεκαετία του 1970 σηματοδότησε μια περίοδο ταχείας και ευρείας ηθικής παρακμής στη Δύση. Η θέση της θρησκείας στην κοινωνία γινόταν όλο και πιο περιορισμένη, ενώ ηθικά και δεοντολογικά πρότυπα έγιναν ευρέως αμφισβητήσιμα σε πολλά μέτωπα. Ως ένα μόνο παράδειγμα, το 1980 το Ανώτερο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών έκρινε πως ένα δημόσιο σχολείο στο Κεντάκι, δεν θα μπορούσε να αναφέρει τις Δέκα Εντολές, δεδομένου ότι αυτό θα παραβίαζε το διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους που διατάχθηκε από τη Πρώτη Τροπολογία στο Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Σχολιάζοντας αυτό και άλλα θέματα της εποχής, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έγραψε: «Όταν η θρησκεία δεν ασκεί ή έχει πάψει να ασκεί επιρροή σε μια κοινωνία, όλο το βάρος για την τήρηση των δημοσίων ηθών και την καταπολέμηση του εγκλήματος και της μισαλλοδοξίας πέφτει στους ώμους της πολιτείας. Μετά αναγκάζεται να καταφύγει στην τιμωρία και στην αστυνόμευση. Ωστόσο, αυτό δεν οδηγεί πουθενά επειδή τα ήθη, η ακεραιότητα και ο αυτοσεβασμός, που δεν ενυπάρχουν ήδη στο άτομο, δεν μπορούν να επιβληθούν με μεγάλη επιτυχία».

Βλέποντας την κατάρρευση των ηθικών προτύπων και τη μείωση της επιρροής των ιδρυμάτων, τα οποία ιστορικά είχε προτείνει τα πρότυπα αυτά, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έγραψε έναν εντελώς κοσμικό, ηθικό κώδικα κοινής λογικής: το Δρόμο προς την Ευτυχία. Από την αρχική δημοσίευσή του, το βιβλίο έχει χρησιμοποιηθεί από άτομα πολλών φυλών και θρησκευτικού υπόβαθρου ως ένας λογικός οδηγός για να βοηθήσουν τον εαυτό τους, τις οικογένειες και τους συνεργάτες τους. Χρησιμοποιώντας τα θεμελιώδη είκοσι ένα ηθικά διδάγματα που περιέχονται σε αυτό, τα παιδιά και οι ενήλικοι αναπτύσσουν ηθικά πρότυπα με βάση την δική τους αιτιολογία και κατανόηση του πώς και γιατί τα εν λόγω πρότυπα προωθούν μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

Μάθετε περισσότερα για τον Λ. Ρον Χάμπαρντ

Είναι Ο Δρόµος προς την Ευτυχία ένα θρησκευτικό βιβλίο;

Ο Δρόμος προς την Ευτυχία δεν είναι ένα θρησκευτικό βιβλίο και το Ίδρυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία Διεθνώς είναι μια μη θρησκευτική οργάνωση.

Ο Δρόμος προς την Ευτυχία είναι ο πρώτος μη θρησκευτικός ηθικός κώδικας που βασίζεται ολοκληρωτικά στην κοινή λογική. Γράφτηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ ως προσωπική του εργασία και δεν είναι μέρος ενός θρησκευτικού δόγματος. Οποιαδήποτε ανατύπωση ή προσωπική διανομή δεν έπεται σύνδεση ή χορηγία θρησκευτικού οργανισμού. Έτσι είναι αποδεκτό από κυβερνητικές υπηρεσίες και εργαζόμενους να το μοιράσουν ως μια δραστηριότητα μη θρησκευτικού χαρακτήρα.

Πολλές και διάφορες θρησκευτικές ομάδες έχουν χρησιμοποιήσει το βιβλίο Ο Δρόμος προς την Ευτυχία, καθώς τα απλά αλλά ισχυρά μηνύματά του είναι συμβατά και συμπληρωματικά προς τις περισσότερες θρησκείες του κόσμου.

Επειδή Ο Δρόμος προς την Ευτυχία δεν είναι θρησκευτικό έργο, είναι επίσης κατάλληλο για κάθε άτομο, δημόσια ή ιδιωτική ομάδα να το χρησιμοποιήσει για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής.

Μπορεί το βιβλίο Ο Δρόμος προς την Ευτυχία να χρησιμοποιηθεί σε δημόσια σχολεία;

Ναι. Στην πραγματικότητα, οι εκπαιδευτικοί ήταν μεταξύ των πρώτων που αναγνώρισαν την αξία του βιβλίου για να ενσταλάξει χαρακτήρα και να βελτιώσει τη στάση των μαθητών. Το βιβλίο Ο Δρόμος προς την Ευτυχία έχει διανεμηθεί και χρησιμοποιείτε σε πάνω από 12.000 σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, σε ολόκληρη την Αμερική. Περισσότερα από 12 εκατομμύρια παιδιά συμμετείχαν στο «Διαγωνισμός: Δώσε το Καλό Παράδειγμα», εμπνευσμένο και βασισμένο σε μια αρχή του βιβλίου.

Σε μια μελέτη που διεξήχθη στους εκπαιδευτικούς, το 90 τοις εκατό των ερωτηθέντων αξιολόγησαν την παρουσίαση των ηθικών αξιών στο βιβλίο Ο Δρόμος προς την Ευτυχία ως «καλή» ή «εξαιρετική». Επίσης, μεταξύ των εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν τα προγράμματα του Δρόμου προς την Ευτυχία, το 85 τοις εκατό παρατήρησε μια θετική αλλαγή στην κατανόηση των ηθικών αξιών στους μαθητές τους.

Έξω από τις ΗΠΑ, τα σχολεία σε περιοχές τόσο διαφορετικές όσο η Ουγγαρία, ο Λίβανος, το Πακιστάν, το Ισραήλ, η Κολομβία, η Βενεζουέλα, η Σάντα Λουτσία, ο Άγιος Χριστόφορος, η Καμπότζη, η Γκάνα και η Νότια Αφρική χρησιμοποιούν το Δρόμο προς την Ευτυχία.

Ποιος χρησιμοποιεί ή υποστηρίζει το βιβλίο, ως μέρος της προγραμμάτων εκπαίδευσης ή κοινωνικής βελτίωσης;

Ο Δρόμος προς την Ευτυχία και τα προγράμματά του έχουν χρησιμοποιηθεί από μια μεγάλη ποικιλία νέων και κοινοτικών ομάδων, σχολεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, φυλακές και γραφεία της δικαστικής επιτήρησης, κέντρων θεραπείας τοξικομανών, κυβερνήσεις, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις, καθώς και ενδιαφερόμενα άτομα.

Ο εθνικός «Διαγωνισμός: Δώσε ένα Καλό Παράδειγμα» έχει αναγνωρισθεί και έχει επαινεθεί από τα μέλη του Κογκρέσου, γερουσιαστές και διοικητές που εκπροσωπούν σαράντα πολιτείες των ΗΠΑ και από τους πρώην προέδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν και Μπιλ Κλίντον.

Εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει επίσης υιοθετηθεί και εφαρμόζεται από κυβερνητικές υπηρεσίες στη Νότια Αφρική, τη Βενεζουέλα, το Μεξικό, την Ονδούρα, τον Παναμά, τη Νιγηρία, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, το Ισραήλ, τη Δημοκρατία της Γουιάνας και πολλές άλλες χώρες.

Για να διαβάσετε μερικές από τις πολλές επιτυχίες των ατόμων και των ομάδων που χρησιμοποιούν το βιβλίο, επισκεφθείτε το τμήμα μας Προγράμματα & Αποτελέσματα.

Το Ίδρυμα του Δρόµου προς την Ευτυχία παρέχει πακέτα με το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία προς διανομή.
Μπορούν άτομα να επανεκτυπώσουν ή να δημοσιεύουν τα δικά τους αντίγραφα του βιβλίου;

Ναι. Το Ίδρυμα παρέχει επιδοτήσεις ανατύπωσης σε οργανώσεις, ιδιώτες, σχολεία και κυβερνητικές υπηρεσίες για μια συμβολική αμοιβή χορήγησης αδειών. Αντίγραφα μπορούν επίσης να παραγγελθούν άμεσα από το Ίδρυμα, το οποίο χρησιμοποιεί τις δικές του εκτυπωτικές εγκαταστάσεις κατόπιν παραγγελίας. Είναι πλήρως εξοπλισμένο για να ικανοποιήσει τις αιτήσεις για προσαρμοσμένες εκδόσεις του βιβλίου σε οποιαδήποτε ποσότητα.

Για ένα δωρεάν πακέτο πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου ενός αντίτυπου Ο Δρόμος προς την Ευτυχία και ενός DVD με μία περιγραφή του προγράμματος Ο Δρόμος προς Ευτυχία, κάντε κλικ εδώ.