1. ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.

1-1. ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ.

Συχνά όταν οι άνθρωποι είναι άρρωστοι, ακόμα και με μεταδοτικές ασθένειες, δεν απομονώνονται ούτε αναζητούν κατάλληλη θεραπεία. Αυτό, όπως μπορείς εύκολα να δεις, είναι κάτι που μπορεί να σε εκθέσει σε κίνδυνο. Να επιμένεις, όταν κάποιος είναι άρρωστος, να παίρνει τις κατάλληλες προφυλάξεις και να έχει την κατάλληλη φροντίδα.

1-2. ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΟ.

Οι άνθρωποι που δεν πλένουν το σώμα τους ή τα χέρια τους τακτικά, μπορεί να μεταφέρουν μικρόβια. Σε βάζουν σε κίνδυνο. Έχεις αναμφισβήτητα δικαίωμα να επιμένεις οι άνθρωποι να κάνουν μπάνιο τακτικά και να πλένουν τα χέρια τους. Είναι αναπόφευκτο να λερώνεται κανείς όταν δουλεύει ή γυμνάζεται. Βάζε τους μετά να πλένονται.

1-3. ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΣ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΟΥ.

Έχει ειπωθεί ότι, αν κάποιος έπλενε τα δόντια του ύστερα από κάθε γεύμα, δε θα έπασχε από τερηδόνα. Αυτό ή το μάσημα μιας τσίχλας μετά από κάθε γεύμα βοηθάει πολύ στην προστασία από τις ασθένειες του στόματος κι από τη δυσάρεστη αναπνοή. Υπόδειξε στους άλλους να διατηρούν σε καλή κατάσταση τα δόντια τους.

1-4. ΝΑ ΤΡΕΦΕΣΑΙ ΣΩΣΤΑ.

Οι άνθρωποι που δεν τρέφονται σωστά δε βοηθούν πολύ ούτε εσένα ούτε τον εαυτό τους. Έχουν συνήθως χαμηλή ενεργητικότητα. Μερικές φορές είναι κακοδιάθετοι. Αρρωσταίνουν πιο εύκολα. Το να τρέφεται κανείς σωστά δε σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθεί παράξενες δίαιτες, αλλά ότι πρέπει να τρώει θρεπτικές τροφές τακτικά.

1-5. ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ.

Παρ’ όλο που πολλές φορές στη ζωή χρειάζεται κανείς να εργαστεί και σε ώρες που κανονικά θα ’πρεπε να κοιμάται, το να παραλείπει συχνά να ξεκουράζεται αρκετά μπορεί να τον κάνει να είναι βάρος για τους άλλους. Οι κουρασμένοι άνθρωποι δεν είναι σε ετοιμότητα. Μπορεί να κάνουν λάθη. Παθαίνουν ατυχήματα. Μπορεί να σου φορτώσουν όλη τη δουλειά ακριβώς τη στιγμή που τους χρειάζεσαι. Βάζουν τους άλλους σε κίνδυνο. Να επιμένεις να ξεκουράζονται επαρκώς οι άνθρωποι που παραλείπουν να το κάνουν.