11. ΜΗ ΒΛΑΠΤΕΙΣ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.1

1

Παρ’ όλη την επιμονή των κακών ανθρώπων, ότι όλοι οι άνθρωποι είναι κακοί, υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι τριγύρω, άντρες και γυναίκες. Ίσως είχες την τύχη να γνωρίσεις μερικούς.

Στην πραγματικότητα, η κοινωνία λειτουργεί στηριζόμενη στους καλοπροαίρετους ανθρώπους. Οι εργαζόμενοι σε δημόσια επαγγέλματα, οι άνθρωποι επιρροής, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, είναι, στη μεγάλη τους πλειονότητα, καλοπροαίρετοι άνθρωποι. Αν δεν ήταν, θα είχαν πάψει από καιρό να εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Είναι εύκολο να επιτεθεί κανείς σε τέτοιους ανθρώπους· η ίδια η ευπρέπειά τους τους εμποδίζει να υπερπροστατεύουν τον εαυτό τους. Κι όμως, η επιβίωση των περισσότερων ανθρώπων σε μια κοινωνία εξαρτάται απ’ αυτούς.

Ο βίαιος εγκληματίας, ο προπαγανδιστής, τα μέσα ενημέρωσης που επιζητούν ό,τι προκαλεί αίσθηση, όλα τείνουν ν’ αποσπούν την προσοχή κάποιου από το βέβαιο καθημερινό γεγονός πως η κοινωνία δε θα λειτουργούσε καθόλου αν δεν υπήρχαν αυτά τα καλοπροαίρετα άτομα. Μολονότι είναι αυτοί που περιφρουρούν τους δρόμους, συμβουλεύουν τα παιδιά, παίρνουν τις θερμοκρασίες, σβήνουν τις φωτιές και μιλούν λογικά με ήρεμη φωνή, έχουμε την τάση να παραβλέπουμε το γεγονός πως οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι είναι αυτοί που κρατούν τον κόσμο στην πορεία του και τον Άνθρωπο ζωντανό πάνω στη Γη.

Παρ’ όλα αυτά, τέτοιοι άνθρωποι μπορεί να δεχτούν επίθεση, και θα πρέπει να τους προστατεύουμε και να λαμβάνουμε αυστηρά μέτρα για την προστασία και υπεράσπισή τους, επειδή η δική σου επιβίωση κι εκείνη της οικογένειάς σου και των φίλων σου εξαρτάται απ’ αυτούς.

Ο δρόμος προς την ευτυχία
διανύεται πολύ πιο εύκολα όταν
υποστηρίζει κανείς τους
καλοπροαίρετους ανθρώπους.

  1. 1. καλοπροαίρετος: «καλοπροαίρετοι άνθρωποι» σημαίνει εκείνοι που έχουν καλή πρόθεση προς τους συνανθρώπους τους και εργάζονται για να τους βοηθήσουν.