ΔΙΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Ο Δρόμος προς την Ευτυχία βοηθά τους νέους να στραφούν μακρυά από την ανηθικότητα μέσω προγραμμάτων που τους επιτρέπουν να αναπτύξουν μια ηθική πυξίδα κοινής λογικής.

Σαν το κίνητρο για πολλές δράσεις νέων, Ο Δρόμος προς την Ευτυχία δίνει στους νεαρούς ενήλικες ενεργό ρόλο στην οικοδόμηση ευθύνης, εμπιστοσύνης και ευπρέπειας.

Μια σημαντική δραστηριότητα του Ιδρύματος Ο Δρόμος προς την Ευτυχία είναι η παροχή βοήθειας στα παιδιά σχολικής ηλικίας να αναπτύξουν θετικά πρότυπα για τη σωστή και τη λάθος συμπεριφορά-πρότυπα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να χαράξουν με επιτυχία το μέλλον τους.

Και ενώ το Ίδρυμα Ο Δρόμος προς την Ευτυχία διαχειρίζεται πολλούς Νεανικούς Διαγωνισμούς Αφίσας και Έκθεσης, ο μεγαλύτερος είναι ο Διαγωνισμός Δίνε το Καλό Παράδειγμα, ο οποίος έχει φτάσει σε περισσότερα από 12.000 σχολεία, φτάνοντας 12 εκατομμύρια μαθητές.

Όχι μόνο αυτό, αλλά ο εθνικός Διαγωνισμός Δίνε το Καλό Παράδειγμα έχει επίσης επικροτηθεί δεκαέξι φορές στο Αρχείο του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Πρόκειται για ένα διαγωνισμό όπου ο καθένας κερδίζει. Τα παιδιά και οι μαθητές σε τέσσερις ηλικιακές ομάδες (5-8, 9-11, 12-14 και 15-17) μπορεί να κερδίσουν μετάλλια Ολυμπιακού στιλ, μετρητά και άλλα βραβεία.

Οι κριτές επιλέγουν τους εθνικούς, περιφερειακούς, νομαρχιακούς και δημοτικούς νικητές χρησιμοποιώντας ένα σύστημα πόντων με βάση τους κανόνες του διαγωνισμού.

Οι περιφερειακοί, νομαρχιακοί και δημοτικοί νικητές στη συνέχεια μπορούν να διαγωνιστούν με ένα νέο έργο στον Εθνικό Διαγωνισμό που θα γίνει το επόμενο έτος.

 1. Σε κάθε μαθητή που λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό δίνεται ένα αντίτυπο του βιβλίου Ο Δρόμος προς την Ευτυχία, που είναι διαθέσιμο σε 97 γλώσσες.
 2. Οι μαθητές πρέπει να διαβάσουν το βιβλίο Ο Δρόμος προς την Ευτυχία, και μετά να κάνουν ένα έργο που να βασίζεται σε μία ή περισσότερες αρχές από το βιβλίο.
 3. Οι μαθητές υποβάλλουν μια γραπτή έκθεση (από 700 λέξεις ή λιγότερες), σχετικά με το τι κάνανε, γιατί αυτό έδωσε το καλό παράδειγμα στους άλλους και γιατί πρέπει να κερδίσουν.
 4. Οι κριτές δίνουν επιπλέον πόντους, εάν η έκθεση περιλαμβάνει βίντεο, φωτογραφίες, έργα τέχνης, αποκόμματα εφημερίδων, επιστολές ή δηλώσεις από άλλους που ήταν μάρτυρες του παραδείγματος που έθεσε ο μαθητής.
 5. Οι κριτές εξετάζουν κάθε συμμετοχή για να επιλέξουν τους εθνικούς, περιφερειακούς ή δημοτικούς νικητές. (Αυτός είναι ο μόνος διαγωνισμός όπου κάθε συμμετοχή που δινει ένα καλό παράδειγμα και υποβάλει μια έκθεση κερδίζει ένα βραβείο κάποιου είδους!)
 6. Εταιρικές, κυβερνητικές και ιδιωτικές χορηγίες παρέχουν τα χρήματα και σε πολλές περιπτώσεις τα βραβεία που θα απονεμηθούν. Ανάμεσα στους εταιρικούς χορηγούς και υποστηρικτές ήταν:
 7. IBM
  SAATCHI & SAATCHI
  WAL-MART
  McDONALD’S OPERATORS
  HOLIDAY INN
  STATE FARM INSURANCE
  FRUIT OF THE LOOM
  WELLS FARGO BANK
  IHOP
  LOS ANGELES INTERNATIONAL AIRPORT
  HOME SAVINGS & LOAN
  CONCORD TECHNOLOGY

Τα έργα μπορεί να είναι οτιδήποτε που προωθεί τις ηθικές αξίες κοινής λογικής που βρίσκονται στο βιβλίο Ο Δρόμος προς την Ευτυχία. Κάποιοι συμμετέχοντες έκαναν εκστρατείες καθαρισμού γειτονιάς, πάρκου ή παραλίας. Άλλοι οργάνωσαν και διένημαν αντίτυπα του Δρόμου προς την Ευτυχία στις κοινότητές τους.

Κάποια κοινοτικά έργα προώθησαν αξίες, όπως η εντιμότητα, η ανοχή, η σκληρή δουλειά, η ικανότητα, ο σεβασμός των θρησκευτικών πεποιθήσεων των άλλων, η φροντίδα του περιβάλλοντος, ή η εργατικότητα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε πώς να εφαρμόσετε το Διαγωνισμό Δίνε το Καλό Παράδειγμα στο σχολείο ή την κοινότητά σας.