8. ΜΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙΣ.1

1

Οι περισσότερες φυλές, από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, έχουν απαγορέψει τη δολοφονία και την έχουν τιμωρήσει βαριά. Μερικές φορές αυτό έχει επεκταθεί στο: «Ου φονεύσεις», ενώ μια μετέπειτα ερμηνεία του ίδιου πράγματος λέει: «Μη δολοφονήσεις».

Υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα σ’ αυτές τις δύο λέξεις, «σκοτώνω» και «δολοφονώ». Η απαγόρευση οποιουδήποτε σκοτωμού θα απέκλειε την αυτοάμυνα. Παράνομο θα μπορούσε να θεωρηθεί και το να σκοτώσεις ένα φίδι που πάει να δαγκώσει ένα μωρό. Θα ανάγκαζε το ανθρώπινο γένος να τρέφεται μόνο με χορταρικά. Είμαι σίγουρος πως μπορείς να δεις πολλά παραδείγματα των δυσκολιών που ανακύπτουν από την απαγόρευση κάθε σκοτωμού.

Η «δολοφονία» είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Εξ ορισμού σημαίνει:«Ο παράνομος φόνος ενός (ή περισσότερων) ανθρώπινων υπάρξεων από κάποιον, κυρίως με δόλια πρόθεση». Μπορεί κανείς να δει εύκολα πως σ’ αυτήν την εποχή των θανατηφόρων όπλων, η δολοφονία μπορεί να είναι υπερβολικά εύκολη. Δεν θα μπορούσε καν να ζήσει κάποιος σε μια κοινωνία όπου ο ίδιος ή η οικογένειά του ή οι φίλοι του θα ήταν στο έλεος μερικών που θα αφαιρούσαν ζωές αβασάνιστα.

Η δολοφονία δίκαια έχει τη μεγαλύτερη προτεραιότητα σε θέματα πρόληψης και αντεκδίκησης μέσα στην κοινωνία.

Ο κουτός, ο κακός κι ο παράφρονας επιδιώκουν να λύσουν τα πραγματικά ή φανταστικά προβλήματά τους με τη δολοφονία, και συμβαίνει να τη διαπράττουν χωρίς κανένα λόγο μερικές φορές.

Υποστήριξε οποιοδήποτε πρόγραμμα έχει αποδείξει ότι είναι αποτελεσματικό και επιλύει αυτήν την απειλή για την Ανθρωπότητα και προώθησέ το. Η ίδια η επιβίωσή σου θα μπορούσε να εξαρτάται απ’ αυτό.

Ο δρόμος προς την ευτυχία
δεν περιλαμβάνει το να δολοφονείς ή τη δολοφονία
των φίλων σου, της οικογένειάς σου
ή του εαυτού σου.

  1. 1. δολοφονώ: διαπράττω παράνομο φόνο ενός (ή περισσότερων) ανθρώπινων υπάρξεων, κυρίως έχοντας δόλια πρόθεση.