ΝΕΑΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ

ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΗΡΕΜΙΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΤΑΡΑΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ

Οι εθελοντές του TWTH Βελγίου παρέχουν τον Δρόμο προς την Ευτυχία σε πολίτες κάθε εθνικότητας σε όλη τη χώρα για να φέρουν μια κατευναστική επίδραση.
Άνθρωποι από πολλές διαφορετικές εθνικότητες και πολιτισμούς στις Βρυξέλλες του Βελγίου, βρίσκουν το μονοπάτι προς την ειρήνη και την κατανόηση, χάρη στο παράρτημα του Δρόμου προς την Ευτυχία στο Βέλγιο.

Οι Βρυξέλλες του Βελγίου δεν είναι απλώς η πόλη που φιλοξενεί ιδρύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά είναι επίσης η έδρα 180 εθνικοτήτων, που μιλούν 108 γλώσσες, με το 55% του πληθυσμού να έχει γεννηθεί σε μια άλλη χώρα. Αυτό το μείγμα μπορεί να επιφέρει υπέροχους συνδυασμούς, αλλά επίσης εντάσεις και αβεβαιότητες, με τις Βρυξέλλες να βιώνουν ένα βίαιο έγκλημα κάθε 11 λεπτά. Γνωρίζοντας ότι τα 21 διδάγματα του Δρόμου προς την Ευτυχία είναι το τέλειο εργαλείο για να φέρουν ηρεμία, η Agnes Bron και η Evelyne Decavele ίδρυσαν το παράρτημα του TWTH Βελγίου. Με τα λόγια του συγγραφέα του TWTH, Λ. Ρον Χάμπαρντ: «Με το βιβλίο Ο Δρόμος προς την Ευτυχία μπορείς, πράγματι, να τ’ αλλάξεις όλα αυτά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διατηρήσεις τη ροή αυτού του βιβλίου μέσα στην κοινωνία. Σαν απαλό λάδι που απλώνεται πάνω σε µια τρικυµισµένη θάλασσα, η ηρεµία θα ρέει όλο και πιο πλατιά».

Ξεκίνησαν με τη διανομή από το βιβλιαράκι με το ειδικά σχεδιασμένο εξώφυλλο με τη βελγική σημαία στη συνοικία Ματονγκέ των Βρυξελλών, που είναι γνωστή για το μείγμα των πολιτισμών της Αφρικής. Στη συνέχεια περιλάμβαναν καθαρισμούς στους δρόμους της πόλης ακολουθώντας το δίδαγμα 12 «Προφύλαγε και Βελτίωνε το Περιβάλλον σου». Η Decavele λέει: «Κάναμε αρκετές εκδηλώσεις καθαρισμού καθώς η πόλη είναι βρώμικη και τον έχει πραγματικά ανάγκη. Ενώ καθαρίζαμε, θα διανέμαμε επίσης το βιβλιαράκι του Δρόμου προς την Ευτυχία».

Το 2015, μια τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι είχε τα ίχνη της στην περιφέρεια Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, όπου έμενε ένας από τους κύριους υπόπτους. Αυτό επέφερε υψηλά επίπεδα ασφαλείας και έντονο άγχος μεταξύ των ντόπιων. Η Bron, η Decavele και οι εθελοντές τους πήγαν απευθείας στο Μόλενμπεκ για να το καταπολεμήσουν αυτό. Δε μοίρασαν απλώς τον Δρόμο προς την Ευτυχία με το ειδικά σχεδιασμένο εξώφυλλο του Βελγίου, αλλά και μια ειδική έκδοση με τη γαλλική σημαία που κοσμούσε το εξώφυλλο ως αλληλεγγύη προς τις πληγείσες χώρες, καθώς και ένα αραβικό βιβλιαράκι για τον μουσουλμανικό πληθυσμό, που τώρα μπαίνουν στο στόχαστρο της ανήσυχης κοινότητας και της κινδυνολογίας των ΜΜΕ. Καθώς η κατάσταση ηρεμούσε, το 2016, τρεις συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας χτύπησαν άμεσα τις Βρυξέλλες, δύο σ’ ένα αεροδρόμιο, η άλλη σ’ έναν σταθμό του μετρό, σκοτώνοντας 35 άτομα και τραυματίζοντας περισσότερα από 300. Με τη χώρα σε κατάσταση σοκ, η ομάδα του TWTH Βελγίου βγήκε στους δρόμους για να προσεγγίσει άτομα ακόμα πιο μακριά.

Συνεργάστηκαν με μια τοπική ένωση εμπόρων στις Βρυξέλλες, προσεγγίζοντας τα καταστήματα σε όλη την πόλη με βιβλιαράκια για τους πελάτες τους. Στη συνέχεια προσέγγισαν κάθε εθνικότητα, από εκείνους που μιλούσαν γαλλικά ή φλαμανδικά έως τους Πακιστανούς, τους Σιχ, τους Αφρικανούς, τους Άραβες και τους Ασιάτες, προσεγγίζοντας τελικά πάνω από 400.000 άτομα. Σήμερα, το Βέλγιο αισθάνεται πιο ήρεμο με μια 23% μείωση στους βανδαλισμούς και μια 35% μείωση στις κλοπές και στους εκβιασμούς.ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ
Καλώντας Όλους τους Εκπαιδευτικούς

Κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να λάβει τον Οδηγό για τον Εκπαιδευτικό του Δρόμου προς την Ευτυχία και να αρχίσει να διδάσκει στους μαθητές τα 21 διδάγματα για μια καλύτερη ζωή.

Ο Δρόμος προς την Ευτυχία (TWTH) περιέχει 21 απλά διδάγματα που ο καθένας μπορεί να μάθει και να ακολουθήσει για να ζήσει μια ευτυχισμένη και παραγωγική ζωή.

Οι εκπαιδευτικοί αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνίας, παρέχοντας στη νεολαία μας καθοδήγηση και γνώση για το μέλλον τους. Επομένως, ένας Οδηγός για τον Εκπαιδευτικό δημιουργήθηκε για να διδάξει στους μαθητές αυτόν τον οδηγό κοινής λογικής για καλύτερη ζωή. Κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να επισκεφθεί το twth.gr/educator για να μάθει περισσότερα και να παραγγείλει έναν δωρεάν οδηγό.

Όπως ένας σχολικός επιθεωρητής της Νέας Υόρκης είπε: «Ο Δρόμος προς την Ευτυχία είναι σημαντικός γιατί εδραιώνει ένα πλαίσιο για τους νέους μέσα στο οποίο θα ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους. Μιλάτε για ένα μονοπάτι. Μιλάτε για τη δυνατότητα να ξεκινήσει κανείς να παίρνει αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του».

Πείτε μας τις ιστορίες σας για τη διδασκαλία του Δρόμου προς την Ευτυχία (TWTH) στους νέους. Για να δείτε ένα λαμπρό παράδειγμα της εφαρμογής του προγράμματος, παρακολουθήστε το el.scientology.tv/VJ-Smith.ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Το Ίδρυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία Διεθνώς εργάζεται για να αντιστρέψει την ηθική παρακμή στην κοινωνία, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη και την τιμιότητα μέσα από την ευρεία διανομή των 21 διδαγμάτων του. Η παραγωγή και η διανομή για το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία και για τα υλικά του προγράμματος διδασκαλίας στηρίζεται σε δωρεές.