ΝΕΑΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ

ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ»

(Πάνω) Ο Δρ Sheridan Cyrus (3ος από αριστερά) με τον Επίτροπο της Αστυνομίας της Γρενάδα (2ος από αριστερά) και άλλους αξιωματούχους· (κάτω αριστερά) αστυφύλακες επιδεικνύουν με περηφάνια τον TWTH· και (δεξιά) η αναγνώριση που δόθηκε στον Δρα Cyrus από τη Φυλακή της Αυτής Μεγαλειότητας.
Ο Δρ Sheridan Cyrus και η ομάδα του φέρνουν τον Δρόμο προς την Ευτυχία σε φυλακές και στην αστυνομική δύναμη της πατρίδας του στη Γρενάδα.

Η Γρενάδα –γνωστή ως η «Γεύση της Καραϊβικής»– είναι ένα πανέμορφο νησί με μόλις πάνω από 107.000 ανθρώπους και ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς του κόσμου για καλλιέργειες μοσχοκάρυδου. Ενώ το νησί έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά δολοφονιών στην Καραϊβική, είναι επίσης μια δίοδος για τη διακίνηση ναρκωτικών και έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας που σχετίζεται με ναρκωτικά στην περιοχή.

Ένας ιθαγενής της Γρενάδα που ζει στον Καναδά, ο Δρ Sheridan Cyrus, ένας οδοντίατρος, ήθελε να ανταποδώσει στην πατρίδα του. Στα τέλη του 2018, διευκόλυνε την οργάνωση μιας δωρεάν οδοντιατρικής κλινικής και θεράπευσε περίπου 280 παιδιά που το είχαν ανάγκη. Κάθε παιδί έφυγε από το γραφείο του με οδοντιατρικές προμήθειες και ένα βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία.

Ενώ ήταν στη Γρενάδα, ο Δρ Cyrus και οι φίλοι του προσέγγισαν τη Φυλακή της Αυτής Μεγαλειότητας, το κορυφαίο σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας. Μετά από μια συνάντηση με τον Επίτροπο και τον Επιθεωρητή της Φυλακής, του δόθηκε το πράσινο φως για την παράδοση του Δρόμου προς την Ευτυχία ως μέρος του δικού τους προγράμματος επανένταξης. Το πρόγραμμα διδάσκει στους κρατούμενους πολύτιμες επαγγελματικές δεξιότητες και δεξιότητες για τη ζωή, παρέχοντάς τους τα εργαλεία που χρειάζονται για να αποκτήσουν με επιτυχία μια δουλειά μόλις απελευθερωθούν. Ενώ το 80% των κρατουμένων δεν επιστρέφουν στη φυλακή, οι διευθυντές ήθελαν να καταπιαστούν με το 20% που είχε επαναλάβει παραβιάσεις και είχε σταλεί πίσω στη φυλακή.

«Το άτομο που διηύθυνε το πρόγραμμα μου είπε ότι ανακάλυψε τον λόγο που το 20% επέστρεφε» λέει ο Δρ Cyrus. «Συνειδητοποίησε ότι δεν εφάρμοζε κανένα πρόγραμμα ηθικής γι’ αυτούς. Τους δίδασκε πώς να διαβάζουν και να γράφουν, και τους εκπαίδευσε σε δεξιότητες, όπως η ξυλουργική, τα υδραυλικά, οι ηλεκτρολογικές εργασίες, η γεωργία κ.λπ., αλλά δε τους δίδασκε τίποτα που θα μπορούσε να βελτιώσει την προσωπική τους ηθική. Έτσι, είδε ότι αυτοί που επέστρεφαν είχαν μετατραπεί σε “μορφωμένους εγκληματίες”, ενώ ήταν στη φυλακή» είπε ο Δρ Cyrus. Ο Δρόμος προς την Ευτυχία ήταν το σωστό πρόγραμμα για να καλύψει αυτό το κενό, και έγινε ένα αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος επανένταξης.

Στη συνέχεια εκπαίδευσαν τους αξιωματικούς στη φυλακή – περίπου 90 συνολικά. Επιπλέον, για να βοηθήσει το προσωπικό της φυλακής να εφαρμόσει το Δίδαγμα 17 του TWTH «Να Είσαι Επιδέξιος», ο Δρ Cyrus έφερε στη φυλακή δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους από το Οντάριο του Καναδά, που έδωσαν ειδική εκπαίδευση στο προσωπικό της φυλακής, βελτιώνοντας σημαντικά τις δεξιότητές τους στη φροντίδα και τη διαχείριση των κρατούμενων.

Μετά την επιτυχία του προγράμματος του Δρόμου προς την Ευτυχία στη φυλακή, ο Επίτροπος της Αστυνομίας έμαθε για την καμπάνια του Δρόμου προς την Ευτυχία και ζήτησε την εκπαίδευση για τους δικούς του αστυνομικούς.

Μετά την επιτυχία του προγράμματος του Δρόμου προς την Ευτυχία στη φυλακή, ο Επίτροπος της Αστυνομίας έμαθε για την καμπάνια του Δρόμου προς την Ευτυχία και ζήτησε την εκπαίδευση για τους δικούς του αστυνομικούς.

Ο Δρ Cyrus εξηγεί: «Η Γρενάδα σταματάει περισσότερα ναρκωτικά από κάθε άλλο νησί της Καραϊβικής. Έτσι, το ενδιαφέρον του είναι ότι θέλει να παραμείνουν οι αστυνομικοί του έντιμοι. Με αυτό το ποσό των ναρκωτικών που πηγαίνουν στο νησί, πρέπει να βεβαιώσει ότι η ακεραιότητα της αστυνομίας όχι μόνο παραμένει άθικτη αλλά ενδυναμώνεται».

Ο Δρ Cyrus και η ομάδα του, επομένως, αρχικά εκπαίδευσαν τους ανώτερους φορείς επιβολής του νόμου για το νησί. Στη συνέχεια εκπαίδευσαν τους αξιωματούχους της αστυνομίας, της μετανάστευσης, της ακτοφυλακής, της πυροσβεστικής και της μονάδας ειδικών υπηρεσιών για το νότιο τμήμα του νησιού. Μετά εκπαίδευσαν τους αξιωματικούς για τις ανατολικές και τις δυτικές περιοχές, προσεγγίζοντας τελικά αξιωματούχους που κάλυπταν κάθε μέρος της Γρενάδα – 160 αξιωματικούς της αστυνομίας συνολικά.

Ο Πρωθυπουργός της Γρενάδα συνεχάρη τον Δρα Cyrus και την ομάδα του για το έργο τους, λέγοντας: «Σας παρακαλώ δεχτείτε τις ευχές μου για μια μακρά και καρποφόρα συνεργασία με τη Φυλακή της Αυτής Μεγαλειότητας και την Κυβέρνηση της Γρενάδα».ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ

Το Ίδρυμα του Δρόμου προς την Ευτυχία Διεθνώς εργάζεται για να αντιστρέψει την ηθική παρακμή στην κοινωνία, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη και την τιμιότητα μέσα από την ευρεία διανομή των 21 διδαγμάτων του. Η παραγωγή και η διανομή για το βιβλιαράκι Ο Δρόμος προς την Ευτυχία και για τα υλικά του προγράμματος διδασκαλίας στηρίζεται σε δωρεές.