ΕΥΤΥΧΙΑ: ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ

ΜΑΔΡΙΤΗ, ΙΣΠΑΝΙΑ
20 Μαρτίου 2022

Εθελοντές από τις ομάδες του Δρόμου προς την Ευτυχία στην Ισπανία προσεγγίζουν τις κοινότητές τους για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Τη Διεθνή Ημέρα Ευτυχίας, εθελοντές από τις ομάδες του Δρόμου προς την Ευτυχία στην Ισπανία γιόρτασαν την ημέρα μαζί με ομοϊδεάτες από όλο τον κόσμο, μοιράζοντας αυτό το βιβλιαράκι στις γειτονιές τους και στους πολυσύχναστους δρόμους των πόλεών τους.

Εθελοντές στην Ισπανία μοιράζουν τον Δρόμο προς την Ευτυχία για να βοηθήσουν άλλους να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Ενθάρρυναν εκείνους με τους οποίους μοιράστηκαν το βιβλιαράκι να δώσουν αντίτυπα σε φίλους των οποίων η ευτυχία είναι σημαντική γι’ αυτούς. Και τους παρακίνησαν να κάνουν ένα δωρεάν μάθημα στο διαδίκτυο στον ιστότοπο του Ιδρύματος του Δρόμου προς την Ευτυχία.

«Η αληθινή χαρά και η ευτυχία είναι πολύτιμες», αρχίζει Ο Δρόμος προς την Ευτυχία, ένας οδηγός κοινής λογικής για καλύτερη ζωή, που γράφτηκε από τον συγγραφέα και ανθρωπιστή Λ. Ρον Χάμπαρντ το 1981. Περίπου 200 χρόνια πριν, ο Τόμας Τζέφερσον έγραψε τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, συμπεριλαμβάνοντας την επιδίωξη της ευτυχίας ως ένα αναφαίρετο δικαίωμα. Και το 2011, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εξέφρασε την ίδια άποψη εγκρίνοντας ένα ψήφισμα που αναγνωρίζει την ευτυχία ως «θεμελιώδη ανθρώπινο στόχο».

Τα διδάγματα κοινής λογικής του Δρόμου προς την Ευτυχία έχουν αντίκτυπο σε ανθρώπους όλων των θρησκειών και άθρησκους.

Αλλά υπάρχει ένας τρόπος να αποκτήσεις ευτυχία – ένα εργαλείο με το οποίο μπορεί οποιοσδήποτε να εξασφαλίσει ή να βελτιώσει τις πιθανότητές του να επωφεληθεί απ’ αυτή την πολύτιμη κατάσταση; Αυτός είναι ο σκοπός του Δρόμου προς την Ευτυχία και ο λόγος που το βιβλιαράκι έχει εμπνεύσει ένα διεθνές κίνημα.

«Η ευτυχία έγκειται στην ενασχόληση με αξιόλογες δραστηριότητες» έγραψε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ στον Επίλογο του Δρόμου προς την Ευτυχία, ενός βιβλίου που περιέχει 21 βασικές αρχές ή διδάγματα. Αυτά δείχνουν «τον δρόμο προς µια λιγότερο επικίνδυνη και περισσότερο ευτυχισμένη ζωή».